Planul ministrului Petre Daea pentru resuscitarea agriculturii din România: „Fiecare zi, fiecare oră contează!” | EXCLUSIV

Petre Daea continuă vizitele pe teren, la fermierii români. Oficialul de la MADR a ajuns cel mai vizibil ministru din actualul guvern. 

20 iul. 2022, 17:48
Planul ministrului Petre Daea pentru resuscitarea agriculturii din România: „Fiecare zi, fiecare oră contează!” | EXCLUSIV

Într-un interviu oferit pentru RomâniaTV.net, ministrul Agriculturii a anunțat care sunt prioritățile sale, în noul mandat.

„Proiectul cu privire la sistemul de irigații se află pe circuitul de avizare. Este obligatoriu acest act normativ, Parlamentul României a aprobat un program al sistemului de irigații, de la 1,9 milioane de hectare, la 2,6 milioane de hectare. Actul normativ stabilește concret pașii de realizat, astfel încât în 2027 să ajungem până la această suprafață. Pentru prima dată, actul normativ introduce un program de reabilitare – sistemul de desecare și drenaj. Sunt suprafețe în România care necesită sa fie ținute în echilibru pentru a putea crește plante în zonele respective. Aceste lucrări sunt absolut necesare.

Alt act care există în circuit, un proiect care se află în proces de avizare între ministere este cel de reglementare a activității Casei de Comerț Agroalimentar Unirea, în așa fel încât să putem realiza un lanț comercial în țară, care să răspundă la nevoile fermierilor și la dorințele consumatorilor.

Un alt proiect se referă la acordarea subvenției la motorină, pentru fermieri. Deja se distribuie sumele cuvenite pentru fiecare.

În plus, avem în vedere întărirea colaborării cu Academia de Științe Agricole, MADR și fermierii, astfel încât să stabilim soluțiile cele mai bune de urmat din punct de vedere tehnologic, pe care să le punem la dispoziția fermierilor.

Avem acte normative în faza de elaborare. La timpul potrivit, voi anunța. În fiecare zi elaborăm acte normative. Trebuie rezolvate problemele curente și să ne punem la adăpost, prin executarea lucrărilor de irigații, absolut necesare (…) Fiecare zi, fiecare oră contează!”, a declarat Petre Daea, pentru RomâniaTV.net.

 

Adrian Chesnoiu garantează pentru Petre Daea

 

Printre cei care-și pun mari speranțe în Petre Daea se numără Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, care și-a depus mandatul după ce a intrat în vizorul procurorilor DNA.

Fostul ministru de la Agricultură, Adrian Chesnoiu, i-a asigurat pe fermieri că Petre Daea este un om de încredere, care va asigura continuitate proiectelor mult așteptate de agricultorii români.

„Viitorul agriculturii este în continuare pe mâini bune!

Ministerul Agriculturii va fi condus începând de azi de Petre Daea, un specialist cu o vastă experiență în administrarea politicilor agricole.

Am crescut profesional și sub conducerea sa ministerială, iar o parte din dragostea mea pentru agricultură și pentru fermieri i-o datorez și dumnealui!

Am convingerea că vor fi continuate proiectele de susținere a fermierilor, a industriei alimentare și a tuturor sectoarelor de activitate care pot și vor asigura securitatea alimentară a românilor.

Nu vom traversa o perioadă ușoară, vin schimbări de abordare a agriculturii la nivel european la care trebuie implementate cele mai potrivite răspunsuri și soluții, adaptate, așa cum am susținut mereu, la specificul fiecărui stat membru!

Trebuie să profităm de orice provocare pentru a o transforma într-o oportunitate, și nu am nici o îndoială că așa va fi!

Dialogul constant cu fermierii și asociațiile profesionale din agricultură, industrie alimentară, pescuit sau acvacultură, cu presa de profil și toți factorii implicați în domeniu, sunt elemente cheie în identificarea celor mai potrivite răspunsuri la provocările viitorului!

Rămân consecvent în sprijinirea agriculturii, a fermierilor români și a antreprenorilor din industria alimentară, nutrind speranța că, indiferent de orice piedici ivite, împreună putem să ne atingem obiectivele care vor conduce la independența alimentară a României!

Îi doresc mult succes în activitate domnului ministru Petre Daea, colegilor de la minister și vă asigur pe toți că rămân alături sufletește de întreaga echipă a agriculturii românești!

Doamne ajută!”, a transmis Adrian Chesnoiu.