Cum vrea să rezolve Nicuşor Dan problemele din Bucureşti. „Acea primă bandă ocupată de maşini trebuie redată traficului”

Nicuşor Dan, care a obţinut şi sprijinul PNL pentru a candida la Primăria Capitalei, susţine că traficului din Bucureşti poate fi ameliorat în doi ani şi jumătate şi că un prim pas pentru a face acest lucru este ca "prima bandă ocupată de maşini trebuie redată traficului". Cât despre termoficare, Dan este de părere că actualul sistem centralizat trebuie păstrat pentru că centralele proprii poluează.

RomaniaTV.net
01 mart. 2020, 21:13
Cum vrea să rezolve Nicuşor Dan problemele din Bucureşti. „Acea primă bandă ocupată de maşini trebuie redată traficului”

Nicuşor Dan a precizat că trebuie să se ţintă cont de mai multe aspecte pentru a rezolva problema traficului din Bucureşti.

„În primul rând, un management de trafic, adică semaforizarea inteligentă, care poate contribui cu 10 la sută la scăderea blocajelor. Asta presupune, de exemplu, cu ajutorul tehnologiei, să fie păstrată culoarea verde a semafoarelor ca să treacă autobuzele, mai ales dacă sunt aglomerate. Tehnologia există și e relativ rapid și ieftin de implementat raportat la bugetul Bucureștiului, a declarat Nicușor Dan, la Digi24.

De asemenea, a afirmat că ar vrea construirea şoselei de centură, însă este nevoie ca aceasta să treacă la Primăriee, sugerând un eventual un parteneriat cu ministerul, pentru a putea fi alocați bani.

„Pe infrastructură tot ce aș vrea să promit este șoseaua de centură”, a declarat Nicușor Dan.

O a treia soluție pentru decongestionarea traficului sunt parcările.

„Acea primă bandă ocupată de mașini trebuie redată traficului”, pentru liniile unice ale transportului în comun. Pe de altă parte, este nevoie de o strategie pentru parcări, să fie identificate în vecinătatea zonelor foarte locuite și prin politica de prețuri să stimulăm oamenii să parcheze mai ieftin puțin mai departe de casă, să eliberăm prima bandă, să dăm drumul la transportul în comun – a spus Nicușor Dan.

De asemenea, transportul trebuie să fie curat și predictibil, iar pentru această predictibilitate există deja o aplicație pentru telefon și „ăsta e un lucru bun făcut de Primărie în actualul mandat”, a menționat Nicușor Dan.

Despre termoficare, Nicușor Dan crede că trebuie păstrat sistemul centralizat, pentru că centralele proprii poluează. El crede că în zece ani se pot schimba cei 1.000 de kilometri de conducte din Capitală. 

Citeşte şi: Ce avere are Nicuşor Dan. Maşina pe care o conduce ar fi fost interzisă dacă se aplica taxa oxigen