Ce avere are Nicuşor Dan. Maşina pe care o conduce ar fi fost interzisă dacă se aplica taxa oxigen

Averea lui Nicuşor Dan a revenit un subiect de interes, în contextul în care deputatul va fi susţinut de PNL pentru a candida la alegerile pentru Primăria Capitalei. Potrivit declaraţiei de avere, Nicuşor Dan are un venit de aproape 10.000 de lei pe lună şi deţine un autoturism vechi de peste 30 de ani.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 13:33

Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri, în unanimitate, susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la funcţia de primar general al Capitalei, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Citeşte şi: BEx al PNL a aprobat susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei

Joi, Ludovic Orban a anunţat că PNL îl va susţine pe Nicuşor Dan la alegerile pentru Primăria Municipiului Bucureşti.

Citeşte şi: Nicuşor Dan este susţinut de PNL la Primăria Capitalei. Ludovic Orban: „Primul obiectiv este de a elibera Bucureştiul de domnia PSD”

Ce avere are Nicuşor Dan, conform declaraţiei de avere din 2019

Nicuşor Dan este fondator al Uniunii Salvaţi Bucureştiul, transformată ulterior în Uniunea Salvaţi România (USR). În 2016, Nicuşor Dan a candidat la alegerile din 2016 pe listele USR în circumscripţia Bucureşti şi a ajuns astfel deputat.

Din declaraţia de avere depusă la Camera Deputaţilor în iunie 2019 reiese că Nicuşor Dan avea, în calitate de deputat, un venit anual în de 119.936 de lei, adică 9.994 de lei/lună.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, după anunţul lui Orban privind susţinerea pentru Primaria Capitalei: Un gest de mare responsabilitate politică

Parlamentarul deţine un teren intravilan în Predeal, judeţul Braşov, de 7460 mp, dobândit în 2007, precum şi un autoturism Citroen BX, fabricat în 1986.

Maşina are o motorizare noneuro, iar Nicuşor Dan nu ar mai fi putut circula cu ea în centrul Bucureştiului, dacă taxa oxigen ar fi intrat în vigoare. Primarul general Gabriela Firea a  renunţat, însă, la taxa oxigen, ca urmare a rezultatului sondajului realizat pe Facebook, unde i-a întrebat pe bucureşteni dacă sunt de acord cu această măsură.

La capitolul “Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoare de piaţă”, Nicuşor Dan a trecut o donaţie în valoare de 130.000 RON.

Cât despre datorii, Nicuşor Dan are, conform declaraţiei de avere, are două credite de la Garanti Bank, unul în valoare de 27.000 de euro, scadent în 2020, şi altul de 63.800 de euro, scadent în 2032.

Citeşte şi: Moise Guran, atac la adresa lui Nicuşor Dan. „Programul domnului Dan este la fel de lipsit de soluții reale ca și al Gabrielei Firea”