Cumpărarea a 400 de autobuze pentru BUCUREŞTI, blocată din nou. Firea: Vom solicita modificarea legislaţiei privind achiziţiile publice

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat că va solicita modificarea legislaţiei privind achiziţiile publice, în sensul responsabilizării celor care depun contestaţii, după ce licitaţia de cumpărare a 400 de autobuze a fost suspendată, conform unui comunicat de presă, transmis, luni, de Primărie.

RomaniaTV.net
18 sept. 2017, 14:32
Cumpărarea a 400 de autobuze pentru BUCUREŞTI, blocată din nou. Firea: Vom solicita modificarea legislaţiei privind achiziţiile publice

Anunţul primarului Capitalei vine ca urmare a deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, comunicată prin încheierea nr. din 483/13.09.2017. Licitația privind achiziționarea de către municipiului București a unui număr de 400 de autobuze a fost suspendată până la soluționarea de către C.N.S.C. a contestațiilor privind documentația de atribuire depuse până în prezent.

„De un an și mai bine, practic de la preluarea mandatului, am muncit în continuu pentru această licitație, care reprezintă un prim pas pentru modernizarea parcului auto al RATB. Din păcate, constatăm că actuala legislație le permite unor contestatari de profesie, antrenați în jungla birocratică, să hărțuiască autoritățile contractante și chiar să blocheze proceduri de achiziții publice, cum este în cazul de față. Acest lucru se răsfrânge direct asupra cetățenilor, al căror acces la un transport public în comun la parametri ridicați de siguranță și confort este restricționat pentru satisfacerea unor interese comerciale obscure și, în unele cazuri, oculte”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Nu mai putem asista pasivi la aceste practici profund dăunătoare, așa că am decis să solicităm celor în drept modificarea cadrului legislativ în domeniul achizițiilor publice, în sensul responsabilizării celor care depun contestații, respectiv prin introducerea unui termen-limită și a unui sistem de cauțiuni. În acest fel, contestatarii de bună credință și care semnalează vicii reale de procedură vor fi delimitați de cei care fac acest lucru în scopul obținerii unui beneficiu direct din participarea la licitație și nu din adjudecarea acesteia”, a mai susţinut edilul Capitalei.