Cuplurile homosexuale britanice se vor putea căsători în biserică

Biserica Angliei a avertizat că, deşi susţine uniunea cuplurilor de acelaşi sex, nu le va  binecuvânta.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 10:13
Cuplurile homosexuale britanice se vor putea căsători în biserică

Cuplurile britanice homosexuale se vor putea căsători în biserică începând de luna viitoare. Decizia, susţinută şi de către premierul David Cameron va întâlni, foarte probabil, opoziţie din partea anumitor grupări religioase, scrie The Telgraph.

Grupurile liberale evreieşti, quakerii şi alte organizaţii creştine minore au militat pentru permisiunea unor uniuni civile, în cadrul cărora să se citească texte religioase şi să se intoneze imnuri.  Biserica Angliei a avertizat că, deşi susţine uniunea cuplurilor de acelaşi sex, nu le va  binecuvânta.

Un reprezentant al Bisericii Anglicane a declarat îngrijora că ceea ce în prezent este o recomandare, ar putea deveni o obligaţie. Poziţia oficială a biserii angliei este că fiecare confesiune poate alege să unească cuplurile de acelaşi sex, în funcţie de credinţele şi tradiţiile sale. În cazul anglicanilor, pentru ca o parohie să poată oferi acest serviciu, trebuie acordul întregii denominaţii, adică a sinodului, acelaşi sinod căruia i-au trebuit ani de zile ca să permită femeilor să devină preoţi.

Cuplurile de acelaşi sex care au înregistrat victorii legale împotriva lăcăşurilor care le-au refuzat serviciile se pot folosi de Declaraţia Drepturilor Omului dacă nu le permite formarea unei uniuni civile în biserică.