CURS BNR: Cel mai bun schimb valutar din ultimele 10 luni. Leul câştigă teren în faţa euro

BNR a anunţat luni, 26 mai, un curs de referinţă de 4,4099 lei pentru un euro şi 3,2315 lei pentru un dolar.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 10:13
CURS BNR: Cel mai bun schimb valutar din ultimele 10 luni. Leul câştigă teren în faţa euro

CURS BNR: Leul nu a mai atins o valoare atât de ridicată din 31 iulie 2013 când BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,4048 lei/euro.

BNR a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,4164 lei pentru un euro şi 3,2480 lei pentru un dolar.

Economiştii ING Bank România susţin, într-un raport, că leul ar putea relua recenta tendinţă de întărire, în urma rezultatelor alegerilor de la sfârşitul săptămânii, după ce a oscilat într-un interval îngust în jurul a 4,41 lei/euro vineri.

„O victorie importantă (37% rezultat preliminar, pe baza numărătorii a 93% din voturi) pentru guvernanţii socialişti la alegerile pentru Parlamentul European sugerează că ne putem aştepta la stabilitate politică înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Totuşi, chiar dacă aceasta favorizează posibile avansuri ale leului, asemenea mişcări vor fi probabil limitate astăzi (luni – n.r.) în contextul unei zile liniştite, cu pieţele din SUA şi Marea Britanie în vacanţă”, se spune în raportul băncii, citat de Agerpres.

De asemenea, economiştii ING Bank România declară că se aşteaptă ca Ministerul Finanţelor să vândă suma planificată de 800 milioane lei la un randament maxim în jurul a 2,60%, uşor sub cotaţia superioară din piaţa secundară pentru un instrument similar, rezultat asemănător cu cel de la precedenta licitaţie pentru titluri pe termen scurt din urmă cu o lună