Cursa anuală a travestiţilor a adunat mii de oameni pe străzile din Washington VIDEO

Mii de oameni au ieşit pe străzile din Washington pentru a urmări cursa travestiţilor. Evenimentul are o tradiţie de 25 de ani. Încă din 1987, travestiţi din întreaga lume, îmbrăcaţi în ţinute ţipătoare şi purtând pantofi cu toc cui, iau startul la cursa din capitala americană.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 13:27
Cursa anuală a travestiţilor a adunat mii de oameni pe străzile din Washington VIDEO

Şi în acest an, cursa travestiţilor a adunat la Washington sute de „regine” din întreaga lume. Mii de oameni au ieşit pe stradă să-şi susţină travestiţii favoriţi. În istoria competiţiei de 25 de ani au existat şi momente tensionate.

„În 1987 anul în care a fost fondată, eram doar un grup de prieteni care am ieşit pe strada 17, am alergat, ne-am declarat câştigători şi am plecat. Cu timpul a devenit mai mare şi într-un an poliţiştii au decis că vor să deschidă strada pentru trafic, aşa că au arestat toţi participanţii. A fost un incident neplăcut. În următorul an primarul a fost acolo, cursa a fost deschisă publicului şi a devenit un eveniment”, a declarat un participant.

Travestiţii prezenţi la eveniment au ţinut să-i mulţumească preşedintelui american pentru că susţine cauza minorităţii gay. Dar şi-au exprimat şi teama că o potenţială victorie a lui Mitt Romney ar putea trimite comunitatea gay din nou în zona indezirabililor.