Restricţii de trafic în Bucureşti. Cursa Bucharest International 10K, la Bucureşti, la a III-a ediţie

Ediţia a treia a cursei de alergare Bucharest International 10K, creată la iniţiativa campioanei olimpice de maraton Constantina Diţă, se desfăşoară duminică, de la ora 08:45.

RomaniaTV.net
22 apr. 2018, 07:12
Restricţii de trafic în Bucureşti. Cursa Bucharest International 10K, la Bucureşti, la a III-a ediţie

Competiţia se va desfăşura pe traseul: START – Bulevardul Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Şos. Kiseleff (locală – cu întoarcere pe banda I de circulaţie din Piaţa Presei Libere, porţiunea situată între Şos. Kiseleff mediană şi locală, pentru a permite întoarcerea participanţilor) – Şos. Kiseleff de la Piaţa Presei Libere către Arcul de Triumf (mediană) – Arcul de Triumf (ocolire prin dreapta pe sensul de alergare) – Şos. Kiseleff – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei (până la intersecţia cu strada Ştirbei Vodă şi întoarcere pe Calea Victoriei – Piaţa Victoriei – Şos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Bulevardul Constantin Prezan – FINISH.

În data de 22 aprilie, traficul rutier se va restricţiona gradual pe traseul de alergare şi străzile care acced în acesta între orele 06:00 – 12:00, cu excepţia Bulevardului Constantin Prezan care se va închide în intervalul 05:00 – 13:00, după cum urmează:

Bulevardul Constantin Prezan – ambele sensuri

Şos. Kiseleff (locală) – cu întoarcere pe banda I de circulaţie din Piaţa Presei Libere, porţiunea situată între Şos. Kiseleff mediană şi locală, pentru a permite întoarcerea participanţilor

Şos. Kiseleff de la Piaţa Presei Libere către Arcul de Triumf (axul central, fără a se afecta circulaţia rutieră în Piaţa Presei Libere pe benzile II şi III de circulaţie)

Şos. Kiseleff sensul de mers de la Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei (închidere totală)

Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Strada Ştirbei Vodă (fără a se afecta circulaţia rutieră în intersecţia dintre Calea Victoriei şi Strada Ştirbei Vodă)

În Piaţa Victoriei va fi resistematizat traficul rutier prin crearea de dublu sens de circulaţie în faţa Guvernului României în intervalul 06:00 – 12:00, astfel nu va fi permis accesul dinspre Bulevardul Nicolae Titulescu către Piaţa Victoriei, iar traficul rutier de pe Strada Paris, Bulevardul Iancu de Hunedoara şi Bulevardul Lascăr Catargiu va circula doar spre Bulevardul Aviatorilor, informează Mediafax.

Nu se va afecta traficul rutier în Piaţa Charles de Gaulle şi pe Şoseaua Kiseleff (locală), sensul dinspre Piaţa Presei Libere spre Arcul de Triumf. Pe Şos. Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, se va asigura banda 4 destinată autospecialelor pentru situaţii de urgenţă şi riveranilor.

În 22 aprilie, până la orele 13:00, pentru buna desfăşurare a evenimentului se va restricţiona traficul şi nu este permisă parcarea în următoarele locaţii:

Se va restricţiona traficul şi nu va fi permisă parcarea pe breteaua adiacentă Parcului Regele Mihai I (Parcul Herăstrău) de pe Bd. Aviatorilor, de la rondul Pescăruş până la Piaţa Charles de Gaulle.
Se va restricţiona traficul şi nu va fi permisă parcarea pe alveola din faţa statuii Charles de Gaulle din Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău).
În perioada 21 aprilie 2018, orele 22:00, şi 22 aprilie, orele 13:00, nu este permisă parcarea în următoarele locaţii:

– alveolele situate pe Şoseaua Kiseleff ( stânga/dreapta)
– parcarea de pe Calea Victoriei şi Strada Sevastopol
– parcarea de la intersecţia Strada Gheorghe Manu cu Calea Victoriei – Casa Vernescu
– parcarea de pe Calea Victoriei între Calea Griviţei şi Strada Banului

Mai multe informaţii vor fi disponibile şi la conferinţa de presă organizată cu ocazia celei de-a treia ediţii a Bucharest International 10K, care va avea loc sâmbătă, 21 aprilie 2018, ora 11:00, la Hotel PULLMAN Bucharest World Trade Center, Piaţa Montreal nr. 10, sala de conferinţă „Mexico&Seoul”.