Cursă fantastică pentru Fernando Alonso, la Shanghai. Ibericul a câştigat Grand Prix-ul Chinei

Pilotul spaniol Fernando Alonso consideră că a avut parte de "o cursă fantastică" pe circuitul de la Shanghai, unde a reuşit să câştige Marele Premiu al Chinei, prima sa victorie în actuala ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1.

RomaniaTV.net
14 apr. 2013, 13:29
Cursă fantastică pentru Fernando Alonso, la Shanghai. Ibericul a câştigat Grand Prix-ul Chinei

A fost o duminică aproape perfectă, cu o cursă fantastică pentru noi, fără mari probleme la monopost, iar degradarea pneurilor a fost mai bună decât se prevedea. Într-o cursă de Formula 1 este imposibil să nu ataci, aşa cum mi-a cerut inginerul meu la final, însă trebuie să încerci să păstrezi o anumită rezervă, pentru a o utiliza la momentul potrivit„, a declarat Fernando Alonso, după ce a câştigat Marele Premiu de al Chinei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1

Dublul campion mondial consideră că succesul din China reprezintă „o frumoasă recompensă pentru întreaga echipă de la Ferrari, pe care o merita după dezamăgirea din Malayezia”, unde Alonso a fost nevoit să abandoneze.

Acum mă grăbesc să iau avionul către Bahrein, aşa că nu am prea mult timp să sărbătoresc. Dacă adăugăm şi locul 2 obţinut în Australia, putem spune că sezonul 2013 a început bine şi suntem optimişti„, a adăugat pilotul lui Ferrari.

Fernando Alonso a înregistrat la Shanghai cea de-a 31-a victorie din cariera sa în Marele Circ, fiind înregistrat la capătul celor 56 de tururi de pistă (305,066 km) cu timpul de 1h36min.26sec.945/1000. El a reuşit reuşind să-i devanseze cu 10,1 secunde pe finlandezul Kimi Raikkonen (Lotus), în timp ce pe poziţia a treia, la 12,3 secunde, s-a clasat britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), plecat din pole position.

În clasamentul general continuă să conducă Vettel, cu un avans de trei puncte faţă de Raikkonen, în timp ce Alonso a urcat pe poziţia a treia, la 9 pct diferenţă faţă de german. Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Bahreinului, va avea loc pe 21 aprilie.