11 curse aeriene, anulate din cauza ceţii de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca

11 curse aeriene externe care urmau să decoleze sau să aterizeze, sâmbătă dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca au fost anulate din cauza ceţii dense. O altă aeronavă care venea de la Munchen a fost redirecţionată la Sibiu.

RomaniaTV.net
19 nov. 2011, 08:03
11 curse aeriene, anulate din cauza ceţii de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca au declarat că, sâmbătă după-amiază, au fost afectate de ceaţă şapte curse aeriene, dinspre Spania, Italia şi Germania, potrivit Mediafax.

„Sâmbătă la amiază au fost anulate alte şase curse aeriene din cauza ceţii de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, iar un zbor de sosire a fost deviat la Sibiu. Au fost anulate trei zboruri la plecare, cel al companiei Wizz Air spre Zaragoza de la ora 11.25, cel al Lufthansa spre Munchen de la ora 12.50 şi cel al Wizz Air spre Bergamo, care trebuia să decoleze la ora 13.10. De asemenea, cursa Lufthansa de la Munchen spre Cluj, care trebuia să aterizeze la ora 12.15, a fost deviată pe Aeroportul din Sibiu şi au fost anulate zborurile Wizz Air care urmau să aterizeze la Cluj de la Lutton, la ora 12.25, cel de la Bergamo, de la ora 17.40, şi cel de la Zaragoza, de la ora 18.30”, au precizat reprezentanţii aeroportului clujean.

Pasagerii cursei care a fost redirecţionată la Sibiu vor fi transportaţi cu autobuze la Cluj-Napoca.

Cele şapte zboruri afectate de ceaţă la orele amiezii se adaugă altor cinci curse anulate sâmbătă dimineaţă, tot din cauza ceţii dense de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

„Sâmbătă dimineaţă au fost anulate cinci curse aeriene operate pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca din cauza ceţii dense care s-a lăsat încă din cursul serii de vineri. Este vorba despre trei zboruri cu plecare din Cluj spre Munchen, operat de Lufthansa, care trebuia să decoleze la ora 6.06, spre Pisa, al companiei Wizz Air, programat să plece tot la 6.05, şi cel spre Budapesta al companiei Malev, de la ora 6.10. De asemenea, avem anulate cursele Wizz Air care urmau să aterizeze la Cluj de la Pisa, la ora 10.40 şi de la Luton, la ora 12.25”, au precizat reprezentanţii aeroportului clujean.

Potrivit acestora, pasagerii au fost reprogramaţi pe alte curse, iar unora li se vor înapoia banii pe bilet.