Cursuri suspendate pentru elevii din Timiş, după ce tânărul de 16 ani a fost diagnosticat cu coronavirus

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că toți colegii de clasă ai tânărului de 16 ani, ale cărui teste au ieșit pozitive pentru coronavirus, vor fi izolați la domiciliu, iar cursurile clasei vor fi suspendate.

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 21:11
Cursuri suspendate pentru elevii din Timiş, după ce tânărul de 16 ani a fost diagnosticat cu coronavirus

Decizia de suspendare a cursurilor pentru clasa în care a învățat băiatul confirmat cu noul coronavirus a fost luată de Direcția de Sănătate Publică Timiș și de Inspectoratul Județean Școlar, potrivit Digi24. 

„Având în vedere faptul că pacientul este elev în clasa a IX-a, de comun acord cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş și directorul şcolii, s-a luat decizia de sistare a cursurilor pentru elevii clasei, până la noi dispoziţii. Toți elevii clasei respective se află izolați la domiciliu sub monitorizarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș”, se arată într-un comunicat al DSP Timiș.

Citeşte şi: Ultimul român diagnosticat cu coronavirus mersese în Italia pentru a se trata de o boală rară. Care este starea sa

Reprezentanții instituției anunță că au indentificat persoanele cu care tânărul a intrat în contact, de la care vor fi recoltate, joi, probe.

Tânărul din Timișoara este primul caz de infecție cu noul coronavirus la un minor din România. El este nepotul bărbatului de 47 de ani, în cazul căruia a fost confirmată, de asemenea, infecția.

În total, în România au fost depistate șase persoane infectate cu noul coronavirus din China. Primul caz, un tânăr de 25 de ani din Gorj, s-a vindecat și a fost externat.


loading...