CCR a amânat analizarea sesizarării PSD privind neconstituţionalitatea angajării răspunderii pe OUG 114

Curtea Constituţională a României va avea miercuri pe ordinea de zi sesizarea de neconstituţionalitate formulată de PSD cu privire la angajarea răspunderii guvernului Orban pe OUG114.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 12:08
CCR a amânat analizarea sesizarării PSD privind neconstituţionalitatea angajării răspunderii pe OUG 114

CCR ţine pe jar PSD şi, conform stiripesurse.ro, va amâna pentru 12 februarie decizia privind posibila neconstituţionalitate a asumării răspunderii de către guvernul PNL pe OUG114, formulată de partidul condus de Marcel Ciolacu.

Sesizarea formulată în decembrie priveşte faptul că în Parlament deja există o lege pe aceeaşi temă şi vizează şi fondul ordonanţei, care interzice cumularea salariului cu pensia pentru bugetari.

PSD indică în sesizarea de neconstituționalitate şi o decizie anterioară a CCR care arată că „nicio dispoziție constituțională nu împiedică legiuitorul sa suprime cumulul pensiei cu salariul, cu condiția ca o asemenea măsură sa se aplice în mod egal pentru toți cetățenii”. Se mai arată, de asemenea, că asumarea răspunderii de către executiv poate privi un singur domeniu de reglementare iar proiectul conține „modificări și completări a peste 25 de acte normative”.