Curtea Constituţională va dezbate în 9 iulie sesizarea Avocatului Poporului cu privire la starea de alertă

Curtea Constituţională a stabilit, pentru 9 iulie, termen de dezbatere a sesizării depuse de Avocatul Poporului cu privire la unele aspecte din legea prin care Parlamentul a aprobat starea de alertă.  

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 14:39
Curtea Constituţională va dezbate în 9 iulie sesizarea Avocatului Poporului cu privire la starea de alertă

CCR a anunțat datele la care va judeca mai multe sesizări privind epidemia de coronavirus și măsurile luate de guvern în contextul ei.

Termene sedinta judecata:

– 9 iulie – exceptia de neconstituționalitate ref. la disp. art. 4 alin. (3) și (4), art. 65 lit. s), ș), art. 66 lit. a), b) și c) și art. 67 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

– 14 iulie – exceptia de necons. ridicata de Avocatul Poporului cu privire la disp. art.25 alin.(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si ale art.8 din OUG nr.11/2020 privind stocurile de urgenta medicala, precum si unele masuri aferente instituirii carantinei.

Marcel Ciolacu: Dacă în starea de alertă nu va fi cuprinsă şi redeschiderea bisericilor, vom modifica în Parlament şi le vom redeschide


loading...