Marcel Ciolacu: Dacă în starea de alertă nu va fi cuprinsă şi redeschiderea bisericilor, vom modifica în Parlament şi le vom redeschide

Preşedintele interimar al PSD a făcut declaraţii după ședința Comitetului Executiv Național al PSD în care social democrații au decis să modifice în Parlament documentul pentru prelungirea stării de alertă pe care îl va elabora Guvernul sub forma de Hotărâre.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 14:06
Marcel Ciolacu: Dacă în starea de alertă nu va fi cuprinsă şi redeschiderea bisericilor, vom modifica în Parlament şi le vom redeschide

STARE DE ALERTĂ. „Tot ce ţine de sănătatea românilor o să votăm. În rest, exclus, achiziţii directe şi alte astfel de aberaţii. Propunerea colegilor a fost pentru 15 zile de prelungire a stării de alertă. Asta este ce am hotărât noi, acum să vedem dacă se va coagula o majoritate parlamentară în jurul acestei propuneri.”, a spus Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a mai declarat că nu înţelege de ce bisericile continuă să fie închise, în condiţiile în care casinourile şi sălile de păcănele sunt deschise.

„Guvernul nu a venit până acum cu prelungirea stării de alertă. Știm doar că în spațiile închise se pot juca păcănele. Știm că în biserici nu se poate juca. Nu știm cu bolnavii cronici dacă se pot trata. Știm că avem spitale închise, cum e cel din Colentina. Actualul guvern o să vină să lămurească românii”, a completat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a acuzat Guvernul şi de o conspiraţie în ce priveşte testarea populaţiei pentru COVID 19.

„Noi le spunem, de trei luni, să facă mai multe teste. Vă spun imediat unde este manipularea în aceste cifre. În primul rând, de ce timp de trei luni nu s-au făcut aceste teste? S-au făcut acum, în weekend, teste. Ştie cineva câţi români au fost testaţi? Un test poate fi făcut la mai multe persoane, până se lămureşte dacă este negativ sau pozitiv. Noi auzim „acest număr de teste s-a făcut”. La câte persoane? A venit vreodată Guvernul să ne explice?

De ce a fost interzisă testarea de către primarul general al Capitalei? Ca informaţia să vină întotdeuna dintr-un singur sens. Este o manipulare! Eu nu spun că ce se raportează este fals. Modul de raportare şi cum se îmbracă lucrurile şi faptul că se doreşte doar dintr-un singur centru să se ia această informaţie, este un mod de manipulare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Când se vor redeschide bisericile. Anunţul premierului Ludovic Orban