Curtea de Apel Bucureşti anulează definitiv hotărârea de demitere a unui şef de laborator din Spitalul Universitar

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut soluţia din prima instanţă de anulare a decizei prin care profesorul Gheorghe Iana a fost demis din funcţia de şef al Laboratorului Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală din Spitalul Universitar şi a stabilit daune de 10.000 lei. Decizia e definitivă.

RomaniaTV.net
17 mai 2019, 19:27
Curtea de Apel Bucureşti anulează definitiv hotărârea de demitere a unui şef de laborator din Spitalul Universitar

„Respinge apelul formulat de apelantul pârât Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti ca nefondat. Admite apelul formulat de apelantul reclamant Iana Gheorghe. Schimba în parte sentinţa apelată în sensul că obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Mentine celelalte dispoziţii ale sentintei apelate. Obligă apelantul Spitalul la plata către apelantul Iana a sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reduse”, se arată în minuta instanţei.

Decizia este definitivă.

Prin soluţia pronunţată de magistraţi, este menţinută, astfel, decizia din primă instanţă (pronunţată de Tribunalul Bucureşti), prin care a fost anulată o hotărâre prin care managerul Spitalului Universitar din Capitală, Adriana Nica, l-a înlăturat pe profesorul universitar Gheorghe Iana din funcţia de şef în cadrul Laboratorului Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti modifică daunele morale către Gheorghe Iana, Spitalul fiind obligat să plătească, astfel, 10.000 lei.

Pe 11 mai 2018, managerul Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Adriana Nica, a decis eliberarea profesorului Gheorghe Iana din funcţia de Şef Laborator Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală.