Sorin Oprescu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins contestaţia

Sorin Oprescu rămâne în arest pentru încă 30 de zile. Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, contestaţia edilului şi a menţinut decizia de prelungire a mandatului emis în 6 septembrie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Sorin Oprescu a fost internat, joi, la Spitalul Fundeni, astfel că edilul suspendat nu a fost prezent în faţa magistraţilor.

09 oct. 2015, 06:52
Sorin Oprescu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins contestaţia

Instanţa a judecat vineri contestaţia formulată de Sorin Oprescu, după ce, în 30 septembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv, măsură luată în 6 septembrie.

Curtea de Apel Bucureşti a respins însă contestaţia, astfel că edilul rămâne în continuare în arest. Decizia este definitivă. 

Sorin Oprescu ar fi trebuit să ajungă, vineri, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat contestaţia la prelungirea arestului preventiv, în dosarul în care fostul edil este acuzat de luare de mită.  

Unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu a declarat că fostul edil nu va ajunge vineri la Curtea de Apel Bucureşti. Mai mult, apărătorii lui Oprescu vor prezenta, din nou, magistraților acte care arată că acesta are grave probleme de sănătate, care nu îi permit să suporte regimul de detenție.

Avem documentele medicale de la Spitalul Universitar, pe care le vom depune şi cu care sperăm să facem dovada că este incompatibil cu această stare de arest şi că, în acest moment, nu-şi poate ţine sub control toate afecţiunile pe care le are şi riscă să ajungă la complicaţii foarte grave (…) Singur îşi face injecţiile, noi i le punem la dispoziţie, nu statul român. Singur îşi face şi măsurătorile valorilor, dimineaţa şi seara (…) S-a dus o luptă seculară să poată fi internat„, a spus Viorel Mocanu.

Pe de altă parte, procurorii DNA au respins cererea lui Oprescu de a se confrunta cu Bogdan Popa, denunţătorul său, pe motiv că ar dura prea mult, relatează România TV. Oprescu va putea să aducă, însă, doi martori în apărarea sa.

Sorin Oprescu a fost transferat, vineri, de la Arestul Poliţiei Capitalei la Spitalul Fundeni, unde va fi supus mai multor investigaţii medicale. Primarul suspendat al Capitalei are nu mai puțin de 12 diagnostice, cea mai grea boala a sa este diabetul. Medicii de la Spitalul Fundeni vor să afle dacă nodulul descoperit în plămânii lui Oprescu este sau nu un cancer în stadiu incipient.

Pe de altă parte, medicul din arestul Poliţiei Capitalei a fost reclamat de avocaţii lui Sorin Oprescu la conducerea Policlinicii M.A.I., pe motiv că nu respectă recomandările medicilor Spitalului Universitar, iar de la momentul externarii lui Oprescu îi refuză noi controale.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.