Curtea de Apel Constanţa a dispus începerea judecăţii în dosarul ÎPS Teodosie

Curtea de Apel Constanţa a respins, miercuri, ca nefondate, cererile şi excepţiile invocate de avocaţii Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, în dosarul Nazarcea, în care a fost trimis în judecată de DNA pentru obţinere fără drept de fonduri europene, şi a dispus începerea judecăţii.

RomaniaTV.net
10 mai 2017, 10:52
Curtea de Apel Constanţa a dispus începerea judecăţii în dosarul ÎPS Teodosie

Magistraţii au constatat legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul DNA, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, şi au dispus începerea judecăţii în cauză.

Instanţa a menţinut măsurile asiguratorii dispuse prin ordonanţa din 12 octombrie 2016 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi a dispus trimiterea dosarului la completul de judecată, pentru a stabili primul termen de judecată.

Decizia de miercuri a Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, având drept de contestaţie în trei zile de la comunicarea copiei minutei.

În dosar, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este judecat pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau bugetele administrate de acestea sau în numele lor.