Carantina în comuna Gornet, anulată de Instanţă. Judecătorii au respins şi despăgubirile de 4 mil. de euro, solicitate de la DSU

Publicat: Marţi, 04 August 2020 08:09 // Actualizat: Marţi, 04 August 2020 17:19 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Bucureşti a decis: comuna prahoveană Gornet iese din carantină. În schimb, magistraţii au respins solicitarea autorităţilor din Gornet care au cerut DSU daune de patru milioane de euro. Banii ar urma să ajungă în posesia celor "prejudiciaţi" din cauza carantinei instituite pe 22 iulie, prin pierderea locului de muncă şi alte neajunsuri. Pe de altă parte, carantina în satul Gornet expiră astăzi. 

Foto: Facebook Primăria Gornet

"Admite in parte cererea - Respinge acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamantul Bogdan Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ca neîntemeiată. Admite, în parte, acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, în contradictoriu cu acelaşi pârât. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Respinge capătul de cerere în pretenţii din acţiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII - a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată, azi, 4 august 2020, în condiţiile art. 402 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.", se arată în minuta ședinței de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis, în data de 22 iulie, carantinarea comunei Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de coronavirus. Pe 25 iulie, Primăria Gornet a atacat în instanţă decizia DSU.

Citeşte şi Comuna din Prahova băgată în carantină îl dă în judecată pe Arafat 

Iniţial, avocatul comunei Gornet, Bogdan Dumitru, a declarat că autorităţile locale cer 500.000 euro despăgubiri cu titlul de daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă, iar cetăţenii comunei nu sunt acceptaţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe. Ulterior, avocatul a anunţat că a reevaluat aceste despăgubiri la patru milioane de euro.

"Având în vedere băşcălia şi mizeria făcute de DSU prin dr. Raed Arafat locuitorilor comunei Gornet, jud. Prahova am solicitat despăgubiri în cuantum de 4 (patru) milioane de euro. În conformitate cu prevederile art. 3 (6) din Ordinul nr. 1309 din 21.07.2020 al Ministerului Sănătăţii îi solicităm şefului DSU emiterea imediată a ordinului de ridicare a carantinei în comuna Gornet jud Prahova", anunţă avocatul Bogdan Dumitru, într-un comunicat dat publicităţii.

Avocatul le-a cerut magistraţilor să constate nelegalitatea hotărârii prin care s-a impus carantina în Gornet el spunând că DSU a invocat, la emiterea ordinului, o hotărâre a autorităţilor judeţene care nu are legătură cu instituirea stării de carantină, ci cu "măsuri pentru eliminarea răspândirii pestei porcine". Totodată, Bogdan Dumitru a reclamat faptul că în comună nu s-a desfăşurat o anchetă epidemiologică şi nu a existat niciun fel de colaborare între prefect şi autorităţile locale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carantina Gornet Comuna Gornet contestare Curtea de Apel
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H