Custodia copiilor lui Michael Jackson va fi împărţită între mama şi un nepot al starului

Katherine Jackson, mama defunctului rege al muzicii pop, va împărţi custodia copiilor lui Michael Jackson cu unul din nepoţii acestuia, TJ, a decis miercuri justiţia americană.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 13:41
Custodia copiilor lui Michael Jackson va fi împărţită între mama şi un nepot al starului

„Este clar că există o relaţie puternică şi de afecţiune între copiii (cântăreţului) şi TJ Jackson”, a precizat judecătorul Mitchell Beckloff, de la Curtea Superioară din Los Angeles, scrie Agerpres.

Decizia pune capăt psihodramei familiale din jurul custodiei celor trei copii ai cântăreţului, Prince Michael (15 ani), Paris (14 ani) şi Blanket (10 ani), rămaşi singuri după moartea lui Michael Jackson în 2009.

Katherine Jackson a preluat custodia minorilor la 2 august, după ce TJ – fiul lui Tito, unui din fraţii lui Michael – a obţinut custodia lor provizorie în urma unei absenţe prelungite a bunicii lor, plecată în Arizona pentru zece zile de odihnă.

Avocaţii lui TJ, 34 de ani, şi ai lui Katherine, 82 de ani, au prezentat în cele din urmă instanţei din Los Angeles o cerere comună pentru a împărţi custodia.

În timpul sejurului lui Katherine Jackson în Arizona, au apărut zvonuri privind îndepărtarea sa, zvonuri conform cărora ar fi fost ţinută la distanţă de unii dintre copiii săi, lucru pe care ea l-a negat, dând asigurări că s-a aflat într-un spital pentru a se odihni.

Fiul cel mare al regelui pop, Prince Michael, şi-a acuzat la rândul său implicit unchii şi mătuşile că sunt responsabili de dispute familiale care ar duce la retragerea custodiei bunicii asupra celor trei minori.

Această afacere nu a reprezentat decât un nou episod din telenovela certurilor din familia Jackson privind administrarea finanţelor şi afacerilor juridice de către Katherine, căreia starul i-a oferit prin testament dreptul de a-i administra averea ce ar reveni după moartea ei lui Prince Michael, Paris şi Blanket.

Tatăl lui Michael şi fraţii şi surorile lui nu au fost menţionaţi în testament.

Michael Jackson a murit la Los Angeles la 25 iunie 2009 la vârsta de 50 de ani în urma unei supradoze de Propofol, un anestezic pe care îl folosea ca somnifer.