Cutia neagră a avionului în care se afla Evgheni Prigojin a fost găsită. Ce au mai descoperit anchetatorii

Anchetatorii ruşi au anunţat vineri că au găsit corpurile tuturor celor zece victime şi cutia neagră a avionului prăbuşit miercuri în regiunea Tver de la nord de Moscova, în care se afla Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner

25 aug. 2023, 21:14
Cutia neagră a avionului în care se afla Evgheni Prigojin a fost găsită. Ce au mai descoperit anchetatorii

Cutiile negre şi cele zece cadavre au fost recuperate de la locul accidentului aviatic în care ar fi murit Prigojin, anunţă anchetatorii ruşi.

Corpurile celor zece victime au fost găsite la locul accidentului de avion. Sunt în curs analize genetice moleculare pentru stabilirea identităţii lor. Recorderele de zbor au fost preluate de anchetatori şi este în curs o examinare detaliată a locului”, a comunicat pe Telegram comisia de anchetă, transmite AFP, citată de Agerpres.
Cadavrul lui Prigojin ar fi fost identificat după telefon şi degetul lipsă de la o mână. Pilotul liderului Wagner, principalul suspect
Evgheni Prigojin, liderul grupării de mercenari Wagner, a murit miercuri seară, după ce avionul cu care se deplasa de la Moscova spre Sankt Petersburg s-a prăbușit la puțin timp de la decolare, în regiunea Tver.

Alături de el, în aeronavă, se mai aflau alte nouă persoane. Autoritățile ruse au anunțat că nu există niciun supraviețuitor.

„Comitetul rus de anchetă continuă să investigheze cazul penal al accidentului aviatic din regiunea Tver”, a declarat Comitetul într-un comunicat postat vineri pe Telegram.

Înregistrările de zbor şi alte materiale sunt în curs de procesare şi aiu fost predate pentru examinare criminalistică.

Putin, mesaj de condoleanţe după tragedia aviatică a grupui Wagner: „Prigojin a fost un om de afaceri talentat”. Noi imagini din satelit cu impactul
„În timpul investigaţiei au fost recuperate înregistratoarele de zbor. O examinare detaliată a locului accidentului continuă. În acest moment, sunt ridicate şi predate pentru examinare medico-legală obiecte şi documente relevante pentru stabilirea tuturor circumstanţelor accidentului aviatic”, a menţionează Comitetul rus de anchetă.

Comitetul mai spune că sunt analizate în detaliu toate scenariile posibile pentru a găsi cauza incidentului.

Kremlinul dezminte că a ordonat asasinarea lui Prigojin şi denunţă o ”minciună absolută”

Kremlinul dezminte vineri orice responsabilitate în moartea şefului grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin, miercuri, şi denunţă acuzaţii în acest sens o ”minciună absolută”, relatează AFP.

”Este o minciună absolută. Această problematică (a prăbuşirii avionului) trebuie abordată pe baza faptelor”, răspunde un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, întrebat despre insinuări ale unor lideri din Occident potrivit cărora Kremlinul a ordonat asasinarea patronului acestei miliţii private.

”În prezent, în jurul catastrofei aeriene şi a morţilor tragice ale pasagerilor, mai ales a lui Evgheni Prigojin, există multe speculaţii şi ştim bine în ce sens se speculează în Occident”, declară el.

Potrivit lui Dmitri Peskov, o anchetă îşi urmează cursul, iar Vladimir Putin însuşi a anunbţat joi că ”aşteaptă rezultatele” acesteia, subliniază el.