Cutia neagră a Pământului, care va monitoriza acţiunile care distrug planeta, va fi construită la începutul anului 2022

Oamenii de ştiinţă au anunţat că, la începutul anului viitor, va începe construirea cutiei negre a Terrei, structură al cărei scop este acela de a monitoriza acţiunile care distrug planeta. Monolitul, de dimensiunile unui autobuz, va fi realizat din oţel şi acoperit cu panouri solare.

07 dec. 2021, 10:38
Cutia neagră a Pământului, care va monitoriza acţiunile care distrug planeta, va fi construită la începutul anului 2022

Cutia neagră a Pământului urmează să monitorizeze, mai exact, prăbuşirea civilizaţiei umane ca urmare a schimbărilor climatice, potrivit Australian Broadcasting Corporation (ABC), citat de Mediafax. Structura va fi construită în Australia, pe coasta de vest a Tasmaniei, la începutul anului 2022. Structura va monitoriza prăbuşirea civilizaţiei umane.

Proiectul, denumit Earth’s Black Box, este coordonat de compania de comunicare Clemenger BBDO în colaborare cu  agenția The Glue Society și cercetătorii de la Universitatea din Tasmania.

Scopul acestui dispozitiv este să ofere o versiune imparțială a evenimentelor care au dus la sfârșitul planetei, să îi tragă la răspundere pe cei vinovați și să inspire acțiuni urgente. Cum se va sfârși povestea depinde în totalitate de noi”, a explicat Jonathan Kneebone de la The Glue Society.

Citeste si Descoperire epocală a oamenilor de ştiinţă! Creatură readusă la viaţă după 24.000 de ani. Animalul este capabil să se reproducă şi să se hrănească

Cutia neagră a Pământului va colecta informaţii legate de schimbările climatice

Monolitul este proiectat să aibă dimensiunea unui autobuz, este realizat din oţel gros de 7 cm şi este acoperit cu panouri solare. În interior, se vor găsi „unităţi de stocare” care vor colecta informaţii legate de schimbările climatice, cum ar fi nivelurile de dioxid de carbon din atmosferă şi temperaturile medii, de dispariția speciilor, de poluare și de efectele asupra sănătății.

Cu ajutorul unui algoritm, „cutia neagră” va identifica tweet-uri, postări, ştiri şi titluri de pe internet legate de subiectul schimbărilor climatice.

Citeste si Zgârie-norii „verzi” înlocuiesc pădurile. Ştiinţa ne arată cum oraşele pot salva mediul mai bine decât copacii

Dacă nu ne transformăm în mod dramatic modul de trai, schimbările climatice și alte pericole cauzate de om, civilizaţia noastr se va prăbuşi. Cutia Neagră a Pământului va înregistra fiecare pas pe care îl facem în drum spre catastrofă. Sute de seturi de date, măsurători și interacțiuni despre sănătatea planetei vor fi colectate în continuu și stocate în siguranță pentru viitoarele generații”, se arată pe pagina oficială a proiectului Earth’s Black Box.

Până în prezent, încă, nu se ştie cum va fi întreţinută structura şi cât timp ar putea să reziste în cazul unei catastofe climatice.