Cutremur cu magnitudine 4,3 în zona Vrancea, urmat de replici

România a fost afectată de o serie neobișnuită de patru cutremure în ultimele 24 de ore, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

15 ian. 2024, 11:09
Cutremur cu magnitudine 4,3 în zona Vrancea, urmat de replici

UPDATE 1- Un nou cutremur s-a produs luni, la ora 11:35, în zona seismică Vrancea. Acesta a avut o magnitudine de 3.3, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la adâncimea de 85 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 43 km vest de Focşani, 66 km est de Sfantu-Gheorghe, 71 km nord de Buzău, 81 km est de Braşov, 90 km sud de Bacău şi 95 km sud-vest de Bârlad.

În ziua de 15 Ianuarie 2024, la ora 11:01:48 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea (EWS) M 4.3, la adâncimea de 68.1 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km V de Focsani, 56km E de Sfantu-Gheorghe, 73km E de Brasov, 80km N de Buzau, 87km S de Bacau.

La scurt timp după producerea seismului cu magitudinea de 4,3, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia a trimite pe teren echipaje operative pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere.

”Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipajele operative se află în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere”, au transmis oficialii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit News.ro.

Cutremur devastator: 215 morţi şi 28 de dispăruţi la ultimul bilanţ

Un cutremur cu magnitudinea de 3.5 pe scara Richter a avut loc duminică seara, pe 14 ianuarie 2024, în zona seismică Vrancea, Buzău, conform datelor furnizate de Institutul Național pentru Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDPF).

Seismul, produs la adâncimea de 100.0 km, a fost resimțit în mai multe regiuni ale României. Cutremurul a avut epicentrul în apropierea unor orașe importante, inclusiv Buzău (50km nord-vest), Focșani (55km vest), Sfântu-Gheorghe (67km sud-est), Brașov (71km est) și Ploiești (75km nord-est). Deși a fost catalogat drept un seism de intensitate slabă, acesta a fost simțit de o parte dintre locuitorii mai puțin norocoși.

Sofia Vicoveanca locuieşte într-un bloc cu bulină roşie care poate cădea la primul cutremur: „Păi, dacă e să mor de cutremur, uite treci pe stradă și îți ‘chică’ o cărămidă de nu știu unde în cap”

Carmen Harra, predicții cumplite pentru România în 2024: „Va fi un cutremur mare, se va zgudui totul”

Carmen Harra a făcut o serie de predicții sumbre pentru România în 2024. În emisiunea “Online Story by Cornelia Ionescu”, celebra prezicătoare a spus că anul 8, cel în care se va intra curând, este unul al mișcărilor în toate sensurile și în orice zonă de interes. Harra a prezis un cutremur de magnitudine mare în România, așa că, oamenii trebuie să fie pregătiți, la fel, vor fi multe probleme și în buzunarele tuturor.

Anul 2024, deși este Justițiar, este tulbure, în viziunea prezicătoarei, care susține că vor fi foarte multe transformări în zona politicului, socialului și al economiei mondiale, se vor schimba guverne, vor cădea capete grele ale lumii, mai ales că urmează alegeri în foarte multe țări, dar cursul istoriei va fi, în esență, unul bun.

Citeste si Carmen Harra, dezvăluiri tulburătoare despre conflictul din Israel: „Toate războaiele mondiale au început sub cifra 5”

Carmen Harra avertizează populația, că 2024 va fi un an al transformărilor, dar nu doar în sensul bun. Aceasta a spus că vor exista și fenomene naturale care ne vor da peste cap și mișcări politice care ne vor bulversa.

2024 este un an karmic, afectează economia și inflația. Ar fi bine să investim banii decât să-i ținem la ciorap. În 2024 așteptați-vă la niște schimbări care or să vă uimească. Este un an care ne șochează, ne pune pe gânduri, ne aduce în lumină lucrurile pe care trebuie să le rezolvăm. Este un an care ne aduce în față evenimente peste noapte, atenție la cutremure. Va fi un cutremur mare, se va zgudui totul. Oamenii încep să se retragă în zone montane, pentru că se simt feriți. Totul este la nivel psihic și mental, din cauza stresului oamenii dezvoltă tot felul de tulburări.” , a precizat Carmen Harra, la WOWnews.