Cutremur cu magnitudine 5.1

Cutremur mare! S-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,1 grade pe scara bazata pe moment seismic, anunţă USGS.

06 feb. 2021, 07:46
Cutremur cu magnitudine 5.1

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,1 grade, s-a produs in ziua de vineri, 5 februarie, in Estul Armeniei, in vecinatatea granitei cu Azerbaidjan.

Seismul a avut loc la ora 15h36min UTC (ora locala 19h36min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in Estul Caucazului, in Armenia-in apropierea granitei dintre Armenia si Azerbaidjan.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,1 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudine locala ML intre 5,2-5,5 potrivit datelor publicate de centrele seismologice locale din Armenia, Georgia si Azerbaidjan).
Miscarea seismica a fost resimtita mai intens in Estul Armeniei, mai ales in zona granitei cu Azerbaidjan.

Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs la 3 februarie 2021, la sud-est de Insula Paştelui, la o adâncime de 10 kilometri, epicentrul fiind localizat la aproximativ 1.483 de kilometri sud-est de localitatea Hanga Roa de pe această insulă din sud-estul Oceanului Pacific, teritoriu special al Republicii Chile, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS). În urma seismului care a avut loc la ora 5:23 GMT, nu există risc de producere a unui tsunami, conform Centrului de Alertă pentru Tsunami al USGS.

 

Lista cutremurelor mari din 2021
15 ianuarie – Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism puternic produs în insula indoneziană Sulawesi şi având magnitudinea 6,2, potrivit Institutului american de geofizică (USGS). Seismul s-a produs la ora locală 02:18 (18:18 GMT). Epicentrul seismului a fost localizat la 36 km sud de Mamuju, la o adâncime relativ mică, de 18 km, a precizat USGS.
6 ianuarie – Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în zona Insulelor Kermadec, un arhipelag aparţinând Noii Zeelande, fără ca autorităţile să raporteze pagube materiale sau să emită o alertă de tsunami. Epicentrului seismului s-a produs la 26 km adâncime sub Oceanul Pacific şi la 879 km sud-vest de Ohonua, cea mai apropiată localitate şi oraşul principal de pe insula Eua din ţara polineziană Tonga.

Directorul INFP, avertisment despre marele cutremur. Ce ar trebui să se întâmple în Vrancea

3 ianuarie – Un seism cu magnitudinea 6 s-a produs în Insulele Aleutine, care aparţin statului american Alaska, a precizat Centrul German de Cercetare pentru Geoştiinţă (GFZ), potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km, a mai precizat centrul.