Cutremur cu magnitudine 5.1. S-a simţit puternic!

INFP anunţă mai multe cutremure produse luni seară şi marţi dimineaţă. Unul dintre ele a avut loc în Vrancea şi a avut o magnitudine de 3.4.

24 mai 2022, 10:31
Cutremur cu magnitudine 5.1. S-a simţit puternic!
Cutremur în Vrancea. Unde s-a simţit

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 s-a produs, marți dimineața, în nordul Svalbard, Norvegia, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Fizica Pământului (INFP). Românii care locuiesc în această zonă s-au speriat teribil.

În ziua de 24 Mai 2022, la ora 07:00:29 (ora locală a României), s-a produs  la nord de SVALBARD un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.1, la adâncimea de 10 km.

Cutremur în zona Vrancea, anunţă INFP. În ce oraşe s-a simţit şi ce magnitudine a avut
Un seism cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter a avut loc, luni seară, în România. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Potrivit datelor, cutrmurul s-a produs la o adâncime de 124 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 75 km est de Braşov, 81 km nord-est de Ploieşti, 113 km sud de Bacău, 116 km vest de Brăila, 116 km vest de Galaţi şi 131 km nord de Bucureşti.

Un alt cutremur în țara noastră a avut loc în urmă cu o zi, atunci când România a înregistrat o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter. De asemenea, seismul s-a produs în zona Vrancea.

Panică la metrou, călătorii evacuaţi de urgenţă. S-a activat planul roşu de intervenţie

Cel mai mare cutremur din acest an a avut loc la doar câteva zile de la trecerea în 2022. Seismul s-a produs pe data de 16 ianuarie 2022, atunci când a fost înregistrată o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter.

Atunci, cutremurul a fost resimțit în mai multe orașe din țară. În anul 2021 cel mai mare cutremur s-a produs pe data de 26 mai, atunci când a înregistrat o magnitudine de 4,7.