Panică la metrou, călătorii evacuaţi de urgenţă. S-a activat planul roşu de intervenţie

Incidentul a avut loc între staţiile Piaţa Romană şi Universitate. Sindicaliştii de la metrou au anunţat un protest astăzi, în faţa Ministerului Transporturilor.

24 mai 2022, 08:58

UPDATE: Cauza probabilă a incendiului de la metrou a fost o flacără la o cutie cu conductori la nivelul şinei, de la care s-au înregistrat degajări de fum în zona Piaţa Romană, a declarat şeful ISU Bucureşti-Ilfov, Orlando Şchiopu. „Cauza incendiului – se pare că a fost vorba de un conductor la o şină de transport”, a precizat Orlando Şchiopu.

La faţa locului au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, 39 echipaje SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori. „La locul intervenţiei au fost dizlocate 31 de echipaje de prim-ajutor – practic toate echipajele de prim-ajutor disponibile la acel moment în Bucureşti, cinci unităţi de Terapie Intensivă mobile şi o autospecială de transport victime multiple. Pentru mai multă siguranţă a fost mobilizat şi spitalul mobil şi am avut şi un echipaj de la serviciul de ambulanţă de tip B2. În acest timp, colegii de la ambulanţă au preluat activitatea noastră, pentru că toate resursele au fost dizlocate aici”, a declarat, marţi, medicul şef al SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

El a precizat că au fost asistate un număr de 25 de persoane, dintre care două au fost transportate la Spitalul Floreasca, deoarece expunerea la fum şi stresul le-au provocat activarea unor patologii preexistente.

UPDATE. Şeful DSU Raed Arafat a precizat că, în urma incidentului de la metrou, au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au fost evaluate medical. De asemenea, două au fost transportate la spital.

UPDATE: Având în vedere intervenția pompierilor la stația de metrou Piața Romană, Brigada Rutieră recomandă participanților la trafic:
-să evite zona;
-să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri;
-să circule cu prudență.

La acest moment traficul rutier este restricționat pe segmentul de drum cuprins între Piața Universității și Piața Romană, ambele sensuri de deplasare și pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piața Victoriei către Piața Romană.
De asemenea, au fost aplicate restricții de trafic și din intersecțiile apropiate, pe străzile ce converg către bd-ul Gheorghe Magheru.

UPDATE. A fost identificata sursa incendiului de la metrou, se lucreaza pentru stingere. A fost incheiata operatiunea de evacuare a calatorilor aflati in vagoane

UPDATE. „Ca urmare a defecțiunii tehnice cu degajare de fum din Piața Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituțiile abilitate pentru verificare și acordare de sprijin în caz de nevoie. Călătorii aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel și deconectarea de la energia electrică a acestuia. Menționăm că, pasagerii aflați în trenul defect nu au fost puși în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situației create, aceștia vor fi debarcați prin tunel. Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate, iar între stațiile Universitate și Piața Victoriei nu se circulă”, se precizează într-un comunicat Metrorex.

UPDATE: Este degajare de fum in subteran la statia de metrou Piata Romana. In acest moment se realizeaza evacuarea calatorilor. A fost realizata deconectarea de la alimentarea cu energie electrica. Se actioneaza cu 8 autospeciale de stingere, SMURD. În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum. Se procedează la evacuarea călătorilor din rama de metrou. Din datele furnizate nu sunt victime.

UPDATE: Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei. La statia de metrou Romana se continua interventia pentru evacuarea calatorilor. La statiile Victoriei si Universitate au fost evacuati toti calatorii.

Alertă în Capitală! O garnitură de metrou ar fi sărit de pe șine, în această dimineață, între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei.  Echipajele ISU au primit un apel potrivit căruia ar fi izbucnit un incendiu, circulaţia este oprită şi a fost activat planul roşu de intervenţie.

Cauza blocării este o defecțiune tehnică. Niciun călător nu este afectat, însă aceștia au semnalat că au văzut fum, produs probabil din cauza frânării trenului. Circulația va fi reluată după scoaterea trenului din circulație.

„Metrorex informează că astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni.
În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, se precizează în comunicat.


Probleme la metrou pe Magistrala 2 din cauza unui bagaj suspect. Călătorii au fost evacuaţi

Sindicaliştii de la metroul bucureştean au anunţat un protest care începe marţi, la Ministerul Transporturilor, potrivit UNITATEA– Sindicatul Liber Metrou (USLM).

Sindicaliştii de la metrou au anunţat un protest astăzi, în faţa Ministerului Transporturilor. Ultimul mare protest a blocat circulaţia la metrou în luna martie 2021. Potrivit USLIM, acţiunea de protest are loc între orele 14.00 – 15.00, în parcarea din faţa clădirii Ministerului Transporturilor din Bucureşti, strada Gării de Nord, intrarea în parcul Gării de Nord, în sectorul 1.

Viaţă transformată în coşmar pentru ucrainenii din Harkov. O mamă şi fetiţa ei trăiesc într-un vagon de metrou. „Chiar și de aici se aud bombele”
Sindicaliştii spun ccă vor picheta Ministerul, tema protestului fiind importanţa metroului pentru Capitala României.

Reprezentanţii Metrorex au fost anunţaţi despre protestul sindicaliştilor. Ultimul mare protest a blocat circulaţia la metrou în luna martie 2021.