Cutremur cu magnitudine 5.2. INFP anunță că s-a produs la mică adâncime

Sfârşitul de săptămână a adus mai multe cutremure majore în diverse coluţuri ale lumii, anunţă INFP.

10 sept. 2021, 16:17
Cutremur cu magnitudine 5.2. INFP anunță că s-a produs la mică adâncime

Un cutremur de 5,2 pe scara Richter a fost avut loc în departamentul francez de peste mări Guadelupa, anunță INFP.
Cutremurul, de scurtă durată, a avut loc joi seara, la ora locală 20.43 (vineri, 3.43, ora României). El a fost resimţit puternic în mai multe comune, situate în Grande şi Basse-Terre, potrivit unor mărturii culese de AFP.

Iată harta cutremurelor din România. Aici sunt cele mai mari riscuri ca seismele să aibă loc

Nicio pagubă sau victime nu au fost semnalate imediat.  Epicentrul seismului a fost localizat, potrivit Centrului European Seismologic, la 56 de kilometri nord-nord-est de Moule, o comună în estul Gudelupei, la o adâncime de 49 de kilometri.

De asemenea, În ziua de 09 Septembrie 2021, la ora 22:23:34 (ora locală a României), s-a produs în UNIMAK ISLAND REGION, ALASKA un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.2, la adâncimea de 40km.

În România, au avut loc nu mai puțin de patru cutremure coinsecutive în ultimele 24 de ore, cel mai mare având o magnitudine de 3.6.

Cutremure consecutive, în România, joi dimineaţă. Seismele s-au produs la o adâncime foarte mică

Un puternic seism s-a produs marţi seară în apropiere de staţiunea mexicană Acapulco, provocând moartea a cel puţin unei persoane, au anunţat autorităţile locale, relatează DPA.

Cutremurul s-a produs marţi seară la ora locală 20:47 (miercuri, 01:47 GMT) în sud-estul Mexicului. Seismul a avut magnitudinea 7, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), în timp ce Serviciul seismologic mexican (SSN) a anunţat o magnitudine de 7,1.

Epicentrul a fost stabilit la 11 km sud-vest de staţiunea Acapulco, statul Guerrero, la o adâncime de aproximativ 10 km.

Mişcarea telurică a durat mai puţin de un minut şi a fost resimţită puternic în capitala ţării, Ciudad de Mexico, situată la o distanţă de aproximativ 300 km. Primarul oraşului, Claudia Sheinbaum, a scris pe Twitter că au fost consemnate pagube materiale importante. De asemenea, unele zone ale oraşului au fost afectate de pene de curent.