Cutremur cu magnitudine 5.2 marţi seară. În ce oraşe s-a simţit

Un nou cutremur semnificativ a fost anunat de INFP marţi seară. Deocamdată, nu au fost anunţate pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti.

31 mai 2022, 21:11
Cutremur cu magnitudine 5.2 marţi seară. În ce oraşe s-a simţit

Un cutremur cu magnitudine 5,2 a avut loc joi, anunță Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În ziua de 31 Mai 2022 la ora 17:41:33 (ora locală a României) s-a produs în ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN ISLANDS, ALASKA un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.2, la adâncimea de 10 km.

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 grade s-a produs duminică în prefectura niponă Fukushima, pe coasta de nord-est a Japoniei, fără să fie emisă alerta de tsunami sau să fie raportate pagube în zonă, relatează EFE.

Cutremurul a avut loc la 12:24 ora locală, iar epicentrul a fost localizat în largul coastei prefecturii Fukushima la o adâncime de 30 de kilometri sub fundul mării, a informat Agenţia Meteorologică Japoneză (JMA).

Autorităţile nu au informat deocamdată de producerea vreunei pagube materiale şi nici despre răniţi provocaţi de cutremur, în timp ce compania energetică Tokyo Electric Power analizează situaţia la centralele nucleare situate în Fukushima, inclusiv la centrala avariată în cutremurul din 2011, potrivit televiziunii publice NHK.

Compania feroviară JR East a suspendat temporar serviciul trenului de mare viteză Shinkansen, care face legătura între Fukushima şi Miyagi, ca urmare a întreruperii curentului, deşi conexiunea a funcţionat după reluarea furnizării cu electricitate.

Două cutremure în România, luni dimineaţă. În ce orașe s-au simţit seismele
Prefectura Fukushima a fost afectată în ultimul timp de mai multe cutremure de intensitate considerabilă, printre care cel mai mare, cu magnitudinea 7,4 grade, s-a produs pe 16 martie anul acesta.

Cutremurul, cel mai mare în zonă de la cel care a provocat devastatorul tsunami şi catastrofa nucleară din 2011, a provocat moartea a patru persoane şi peste 200 de răniţi, precum şi importante pagube materiale şi întreruperi ale curentului electric în marea parte a arhipelagului, inclusiv la Tokyo

Un cutremur slab, cu magnitudinea 3,5 pe Richter, s-a produs luni dimineaţa, la ora locală 3:29, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, arată informaţiile publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur cu magnitudine 5.3. Unde s-a simţit
Seismul s-a înregistrat la adâncimea de 144 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 67 km est de Braşov, 82 km nord-est de Ploieşti, 111 km sud de Bacău, 124 km vest de Brăila, 124 km vest de Galaţi şi 134 km nord de Bucureşti.

În luna mai a acestui an, în România au avut loc 22 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 grade.

Cel mai mare seism din acest an a avut loc în data de 16 ianuarie 2022 şi a avut magnitudinea de 4,4, în timp ce anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7. Mişcarea tectonica a fost resimţită şi la Bucureşti.