Două cutremure în România, luni dimineaţă. În ce orașe s-au simţit seismele

Luni dimineaţă au avut loc, în România, două cutremure, dintre care unul cu magnitudinea de 3,5 grade.

30 mai 2022, 08:11
Două cutremure în România, luni dimineaţă. În ce orașe s-au simţit seismele

Două cutremure în România, luni dimineaţă. Cel mai recent seism s-a produs la ora 3:29 în județul Buzău, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Două cutremure în România, luni dimineaţă. În ce orașe s-au simţit seismele

Cutremurul a avut magnitudinea 3,5 pe Richter și a avut loc la adâncimea de 144 de kilometri. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov (67 km), Ploiești (82 km), Bacău (111 km), Brăila (124 km), Galați (124 km), București (134 km).

Imagini de la al doilea cel mai mare cutremur din acest an, care a avut loc joi. Motocicliştii cad ca popicele oamenii aleargă disperaţi VIDEO

Un alt cutremur cu magnitudinea 2,1 a avut loc luni dimineața, la ora 2:12, în județul Bacău. Acesta a avut loc la adâncimea de 17 kilometri.

Cât de pregătite sunt autorităţile române să facă faţă unui cutremur de proporţii. Gheorghe Mărmureanu a dezvăluit când ar putea avea loc următorul mare seism

Cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs pe data de 16 ianuarie și a avut o magnitudine de 4,6 grade.

Gheorghe Mărmureanu, personalitate marcantă în tabloul cercetării românești din domeniul seismologiei, a oferit mai multe detalii, într-un interviu pentru DCNews, despre un „mare cutremur”, care ar urma să aibă loc, în România, în jurul anului 2040. „Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.