Cutremur cu magnitudine 5.4 la doar 11 km adâncime. Populaţia l-a simţit puternic

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 a fost raportat, joi dimineață, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC).

29 feb. 2024, 08:44
Cutremur cu magnitudine 5.4 la doar 11 km adâncime. Populaţia l-a simţit puternic
România, lovită în trei ore de trei cutremure!

Nou cutremur puternic produs în această dimineață. Unde s-a resimțit și ce magnitudine a avut? Cutremurul s-a produs la o adâncime de 11 km.

Citește și Cutremur cu magnitudine 5.3. Unde s-a resimţit mai puternic

Nou cutremur produs joi la prima orăn cutremur cu magnitudinea 5,4 a fost raportat, joi dimineață, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC).

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 a zguduit Mindanao, a doua insulă ca mărime din Filipine, la ora 00:23 UTC, a anunțat luni Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC).

Cutremur în România. Unde s-a resimțit și ce magnitudine a avut seismul
Cutremur urmat de alunecări de teren cu 28 de morţi în Filipine

Epicentrul cutremurului a fost înregistrat la 136 de kilometri est de orașul Butuan, cu o populație de 309.000 de locuitori, și la 52 de kilometri de Aras-asan. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 11 kilometri. Oamenii au declarat că tremurul a fost „moderat”, informează agenția de presă Baha.

Un cutremur puternic de suprafaţă a lovit insula Mindanao din Filipine, împiedicând căutarea a zeci de persoane prinse de o alunecare de teren soldată deja cu 28 de morţi

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 5,8 care s-a produs la numai 10 kilometri adâncime a lovit sâmbătă insula Mindanao, a doua ca mărime din Filipine, potrivit datelor furnizate de USGS, instituţia de monitorizare geologică din Statele Unite.

Echipele de salvare care caută zeci de persoane dispărute în urma unei alunecări de teren produse anterior în oraşul Maco din provincia Davao de Oro, din sudul Filipinelor, au fost nevoite să îşi întrerupă operaţiunile din cauza cutremurului, au anunţat autorităţile, potrivit Reuters.
Bilanţul alunecării de teren, care a avut loc marţi seară la un sit de exploatare auriferă, a ajuns la 28 de morţi, 77 de persoane fiind încă dispărute şi 32 rănite, inclusiv o fetiţă de 3 ani salvată vineri după 60 de ore petrecute sub dărâmături.

Ploi torenţiale s-au abătut asupra oraşului Davao de Oro în ultimele săptămâni, declanşând inundaţii şi alunecări de teren.

Agenţia de seismologie din Filipine a evaluat că seismul de sâmbătă, care a avut loc la ora locală 11.22 (5.22, ora României), a avut magnitudinea de 5,9 şi s-a produs la o adâncime de 27 km. De asemenea, agenţia filipineză a precizat într-un buletin că nu se aşteaptă la pagube, dar că ar putea avea loc replici.