Cutremur cu magnitudine 5.8, s-a simţit şi peste graniţă

Două cutremure, unul în Egipt, altul în Grecia. Cel din insula grecească Rodos din Marea Egee a fost resimţit până în Cipru, au declarat martori, potrivit Reuters.

25 ian. 2023, 17:23
Cutremur cu magnitudine 5.8, s-a simţit şi peste graniţă

Cutremur cu magnitudinea de 5,8 in Egipt!  Seismul s-a produs miercuri în estul Mării Mediterane, a anunţat într-un comunicat Institutul Naţional de Cercetare în Astronomie şi Geofizică din Egipt, transmite Reuters.

Cutremurul nu a avut „niciun impact semnificativ asupra Egiptului”, a declarat pentru Reuters Gad El Qady, directorul institutului.

Un cutremur cu magnitudinea 5,4. Seismul a fost resimţit şi în capitală

Un cutremur puternic a zguduit miercuri şi insula grecească Rodos din Marea Egee, fiind resimţit până în Cipru, au declarat martori, potrivit Reuters.

Nu au existat relatări imediate despre victime sau pagube materiale. Cutremurul cu o magnitudine estimată iniţial la 5,9 s-a produs în jurul orei 12:37 GMT, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC).

Potrivit postului local de televiziune Skai, seismul a fost resimţit şi în sudul Greciei, pe insula Creta.

Cutremur cu magnitudinea 7 pe Richter, a fost emisă alertă de tsunami

Un mort şi doi răniţi şi zeci de locuinţe avariate în Nepal, într-un cutremur de magnitudinea 5,6 resimţit la New Delhi

O persoană a murit, iar alte două au fost rănite într-un cutremur de magnitudinea 5,6, în regiunea Bajura, în Nepal, resimţit în India până la New Delhi, relatează AFP. Epicentrul acestui cutremur care a avut loc marţi seara a fost localizat în districtul Bajura, o regiune de vale, situată la 400 de kilometri vest de Kathmandu, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

O femeie a murit, două persoane au fost rănite, iar până la 40 de locuinţe au fost avariate, a declarat AFP conducătorul districtului, Pushkar Khadka.

”Izolarea zonei face dificilă culegerea de informaţii suplimentare”, a subliniat el. În noiembrie, şase persoane au murit în alt seism de magnitudinea 5,6, în districtul Doti, în vestul Nepalului.

În aprilie 2015, aproape 9.000 de oameni au murit într-un cutremur de magnitudinea 7,8, care a distrus peste o jumătate de milion de locuinţe.