Cutremur cu magnitudine 6.3 în Afganistan

Un nou cutremur a avut loc în vestul Afganistanului - la câteva zile după ce două cutremure puternice din regiune au ucis peste 2.000 de persoane.

15 oct. 2023, 08:31
Cutremur cu magnitudine 6.3 în Afganistan

Cutremur în Afganistan. Serviciul SUA (USGS) precizează că seismul cu magnitudinea 6,3 s-a produs în apropierea oraşului Herat. Acesta a avut loc la o adâncime de 8,2 km.

Până în prezent, nu au fost raportate victime.

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,3 a lovit miercuri vestul Afganistanului, potrivit Institutului geologic american, lovind o zonă în care peste 2.000 de persoane au fost ucise după un cutremur similar în weekend, transmite AFP.

Cât de pregătiți sunt românii în caz de cutremur sau alte dezastre naturale care le-ar distruge complet locuința și bunurile – STUDIU

Cutremurul s-a produs la o adâncime mică, în jurul orei locale 05:10 (00:40 GMT), cu epicentrul la aproximativ 29 de kilometri nord de oraşul Herat, precizează USGS.

Deocamdată nu există informaţii despre victime.

Peste 2.400 de persoane au fost ucise în cutremurele din Afganistan, a anunţat, duminică, administraţia talibană.

Cel puţin şapte cutremure s-au produs, sâmbătă, vestul ţării şi au lovit la 35 km nord-vest de oraşul Herat, unul dintre ele având magnitudinea de 6,3, a anunţat Institutul Geologic al SUA (USGS).

Război în Israel: Hamas, atac furibund cu rachete, SUA trimit al doilea portavion în zonă, iar Israelul pregăteşte invazia pe „apă, aer şi uscat” în Gaza VIDEO

Cutremur cu magnitudinea de 5,9-6,0 grade in Sudul Oceanului Indian-Dorsala Vest-Indiana-Antarctica

Un cutremur cu magnitudinea moment de 5,9-6,0 grade s-a produs in ziua de vineri, 13 octombrie, in Sudul Oceanului Indian (Dorsala Vest-Indiana-Antarctica).

Seismul a avut loc la ora 3h44min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat pe Dorsala Vest-Indiana-Antarctica din Sudul Oceanului Indian.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,9-6,0 grade pe scara bazata pe moment seismic.