Cutremur cu magnitudine 6. S-a simţit puternic în clădirile înalte din capitală

Un cutremur cu magnitudine aproape 6 a avut loc în Peru. Nu a fost urmat de o alertă de tsunami, dar se aşteaptă raportul pagubelor.

23 iun. 2021, 11:06
Cutremur cu magnitudine 6. S-a simţit puternic în clădirile înalte din capitală

Un cutremur puternic, de magnitudinea 6, a zguduit Lima şi alte părţi ale zonei centrale de coastă a Peru, fără să se raporteze imediat victime sau pagube, a anunţat Centrul Seismologic peruan, relatează AFP.

Cutremurul, care a fost evaluat iniţial la magnitudinea de 5,8, a avut loc marţi, la ora locală 21.54 (miercuri, 5.54, ora României), iar epicentrul a fost localizat la 32 de kilometri adâncime, la 33 de kilometri sud-vest de Mala, o localitate de coastă, situată la 100 de kilometri sud de Lima, potrivit centrului.

Serviciul hidrografic a îndepărtat riscul unui tsunami.

Cutremur în România, la 78 de kilometri adâncime. Magnitudinea înregistrată

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri în judeţul Vrancea.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 3.29 în judeţul Vrancea.

Seismul a avut magnitudinea de 3,3 şi s-a produs la adâncimea de 78 kilometri.

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor Braşov (79 km), Bacău (94 km), Ploieşti (99 km), Galaţi (116 km), Brăila (119 km) şi Bucureşti (151 km).

Nou cutremur în România, joi dimineaţă. Este al patrulea seism consecutiv. Ce magnitudine a avut şi în ce regiuni s-a resimţit
Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 a avut loc în Grecia

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit, marţi, Arhipelagul Dodecanez din Grecia, situat în sud-estul Mării Egee, au informat agenţii care monitorizează activitatea seismică din Grecia, potrivit DPA.

Epicentrul seismului a fost localizat la aproximativ 60 de kilometri sud de insula Kos, a raportat Institutul american de geofizică (USGS).

Numeroşi locuitori ai regiunii au fost treziţi de cutremur, care s-a produs la ora 12:14 AM (22.14 GMT luni), potrivit televiziunii publice greceşti ERT.

Seismul a fost resimţit în tot sudul Mării Egee, inclusiv în insulele Kos, Rodos şi Creta.

Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul