Cutremur cu magnitudine 6,1. Autorităţile, în stare de alertă, ar putea urma replici

Timorul de Est este situat în zona supranumită "Cercul de Foc" al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente

27 mai 2022, 09:11
Cutremur cu magnitudine 6,1. Autorităţile, în stare de alertă, ar putea urma replici

Cutremur puternic vineri dimineaţă. Seismul s-a produs la o adâncime de 51,4 km în largul vârfului estic al insulei Timor, care este împărţită între Timorul de Est şi Indonezia.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a anunţat că seismul a avut o magnitudine de 6,4.

Agenţia indoneziană de meteorologie, climatologie şi geofizică (BMKG) a declarat că seismul nu a declanşat o alertă de tsunami.

Imagini de la al doilea cel mai mare cutremur din acest an, care a avut loc joi. Motocicliştii cad ca popicele oamenii aleargă disperaţi VIDEO
Timorul de Est este situat în zona supranumită „Cercul de Foc” al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente – aici se înregistrează aproximativ 85% din activitatea seismică mondială.

În februarie, un seism cu magnitudinea de 6,2 în Sumatra de Nord, în Indonezia vecină, a provocat moartea a cel puţin opt persoane, scrie agerpres. În 2004, un cutremur cu magnitudinea 9,1 a lovit coasta Sumatrei şi a declanşat un tsunami care a ucis 220.000 de persoane în întreaga regiune, dintre care aproximativ 170.000 în Indonezia.

America Latină, devastată de un cutremur înspăimântător. Mișcarea seismică a avut 7,2 grade, anunţă INFP
Timorul de Est, cu o populaţie de 1,3 milioane de locuitori, este cea mai tânără ţară din Asia de Sud-Est şi a sărbătorit recent 20 de ani de independenţă. Fosta colonie portugheză şi-a declarat independenţa faţă de Indonezia în 2002, după 24 de ani de ocupaţie.