Cutremur cu magnitudine aproape 7 la adâncime de doar 10 km

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,7 grade pe scara bazata pe moment seismic.

13 mai 2021, 00:31
Cutremur cu magnitudine aproape 7 la adâncime de doar 10 km

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,7 grade, s-a produs in ziua de miercuri, 12 mai, in regiunea Insulelor Mauritius-Reunion din Vestul Oceanului Indian.

Seismul a avut loc la ora 14h05min (ora locala 18h05min in Mauritius). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in regiunea Insulelor Mauritius-Reunion din Vestul Oceanului Indian. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,7 grade pe scara bazata pe moment seismic, anunţă INFP.

Cutremur în România. Iar s-a zguduit Vrancea, aţi simţit cutremurul?
Un cutremur cu magnitudinea 5,8 a zguduit, miercuri, şi o provincie filipineză aflată la sud de capitala Manila, fără a fi raportate daune majore sau victime, au informat oficiali locali, conform DPA.

Epicentrul seismului a fost localizat în largul oraşului Abra de Ilog, din provincia Occidental Mindoro, la 137 de kilometri sud de Manila, a precizat Institutul filipinez de vulcanologie şi seismologie (Phivolcs).

Directorul Phivolcs, Renato Solidum, a declarat că nu există o ameninţare de tsunami în urma acestui cutremur, însă sunt posibile replici.

Seismul a fost resimţit cu intensitate variabilă în zona metropolitană Manila, în provinciile din apropiere şi chiar şi în provinciile nordice Bulacan şi Zambales, a indicat Phivolcs, într-un buletin informativ citat de agerpres.ro.

Filipine se află pe „Cercul de Foc al Pacificului”, o zonă cu o intensă activitate seismică, unde se produc circa 90% dintre cutremurele lumii.

Cel mai recent seism major care a lovit ţara a fost un cutremur cu magnitudinea 7,1 care a ucis peste 220 de persoane în centrul Filipinelor în octombrie 2013.

În iulie 1990, peste 2.400 de persoane şi-au pierdut viaţa pe insula nordică Luzon în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,8, unul dintre cele mai puternice consemnate în această ţară.

Cutremur cu magnitudinea 5.2. S-a simţit puternic

 


loading...
Partenerii noștri