Cutremur cu magnitudine peste 5 la o adâncime de doar 10 km

Un seism cu magnitudine 5.3 a avut loc miercuri la graniţa dintre Rusia şi Mongolia, anunţă centrele seismologice.

31 mart. 2021, 12:05
Cutremur cu magnitudine peste 5 la o adâncime de doar 10 km

Cutremur cu magnitudine peste 5. În ziua de 31 Martie 2021, la ora 03:01:29 (ora locală a României), s-a produs la graniţa  RUSIA-MONGOLIA un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.3, la adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 282km SV de Angarsk, 295km V de Irkutsk, anunţă INFP.

Cutremur cu magnitudine peste 5 a avut loc şi luni. Seismul moderat, cu magnitudinea moment de 5,7 grade, s-a produs in ziua de luni, 29 martie, in Tibet, Vestul provinciei Xizang.

Seismul a avut loc la ora 17h27min UTC (ora locala 1h27min a zilei de 30 martie). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in regiunea Tibet, in partea vestica a provinciei Xizang.

Cutremur cu magnitudine 7,2 în Japonia. A fost emisă alertă de tsunami

Cutremurul s-a produs la adancimea de 30 km si a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara bazata pe moment seismic. Miscarea seismica a fost resimtita in provincia tibetana Xizang, dar nu au fost raportate pagube. Zona epicetrala a seismului este una foarte slab populata.

Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs, la 20 martie 2021, în nord-estul Japoniei, iar autorităţile au emis atunci o alertă de tsunami pentru prefectura Miyagi. Un prim val tsunami ar fi lovit deja ţărmul prefecturii Miyagi, a anunţat postul public NHK. Pentru moment nu există informaţii privind posibile victime sau pagube materiale. Cutremurul a fost resimţit şi în capitala Tokyo. Epicentrul seismului care s-a produs în regiune la ora 09.09 GMT a fost localizat în largul Miyagi, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia. Compania Tohoku Electric Power a oprit centrala nucleară Onagawa şi verifică eventuale nereguli.

Alte cutremure cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter care au avut loc în 2021:

19 martie – Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a fost resimţit la Nagqu, în Regiunea Autonomă Tibet din sud-vestul Chinei.
18 martie – Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 6 s-a produs în largul Algeriei, provocând panică printre locuitori, însă fără a se solda cu victime.
4 martie – Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs în Insulele Kermadec, care aparţin de Noua Zeelandă. În aceeaşi zi, un alt seism puternic, care a avut magnitudinea 7,2, s-a produs în largul estului Insulei de Nord a Noii Zeelande, ducând la declanşarea unei alerte de tsunami care a fost ulterior retrasă.

18 februarie – Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în sud-vestul arhipelagului Vanuatu din Pacificul de Sud, fără ca autorităţile să raporteze victime sau pagube materiale.
16 februarie – Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,2 a lovit Port Vila, capitala arhipelagului Vanuatu din Oceanul Pacific. Cutremurul a fost urmat de două replici cu magnitudinea 5,5 şi 5,7, fără să se înregistreze victime sau pagube materiale.
13 februarie – Un seism cu magnitudinea de 7,1 s-a produs, la 13 februarie 2021, în largul coastelor prefecturii Fukushima, în estul Japoniei, la o adâncime de 60 de kilometri şi nu a fost emis un avertisment de tsunami. Cutremurul a fost resimţit în capitala Tokyo.
3 februarie – Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs la sud-est de Insula Paştelui, la o adâncime de 10 kilometri, epicentrul fiind localizat la aproximativ 1.483 de kilometri sud-est de localitatea Hanga Roa de pe această insulă din sud-estul Oceanului Pacific, teritoriu special al Republicii Chile.

15 ianuarie – Cel puţin 84 de persoane (conform bilanţului din 18 ianuarie 2021) şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea de 6,2, în insula indoneziană Sulawesi. Epicentrul seismului a fost localizat la 36 km sud de Mamuju, la o adâncime relativ mică, de 18 km.
6 ianuarie – Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în zona Insulelor Kermadec, un arhipelag aparţinând Noii Zeelande, fără ca autorităţile să raporteze pagube materiale sau să emită o alertă de tsunami. Epicentrului seismului s-a produs la 26 km adâncime sub Oceanul Pacific şi la 879 km sud-vest de Ohonua, cea mai apropiată localitate şi oraşul principal de pe insula Eua din ţara polineziană Tonga.
3 ianuarie – Un seism cu magnitudinea 6 s-a produs în Insulele Aleutine, care aparţin statului american Alaska. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km.

Cutremur uriaș în Marea Adriatică, resimţit în Italia şi Croaţia
 

 


loading...
Partenerii noștri