Cutremur cu magnitudinea 5.2, s-a simţit în clădirile înalte din capitală

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a zguduit vineri clădiri în capitala filipineză Manila, potrivit Serviciului Seismologic al SUA.

13 oct. 2023, 09:23
Cutremur cu magnitudinea 5.2, s-a simţit în clădirile înalte din capitală

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a zguduit vineri clădiri în capitala filipineză Manila, potrivit Serviciului Seismologic al SUA (USGS), autorităţile locale avertizând cu privire la posibile pagube materiale şi replici, relatează AFP.

Cutremurul de mică adâncime s-a produs la aproximativ 100 de kilometri sud de Manila la ora locală 08:24 (00:24 GMT) şi i-a determinat pe angajaţi să părăsească clădirile de birouri.

Un nou cutremur de peste 6 grade în Afganistan. Oamenii încă dorm în aer liber

„Până acum totul este bine. Nu există victime”, a declarat Rafael Cuevas, un oficial al agenţiei de dezastre din oraşul Calaca, situat la aproape 100 km sud de Manila, în provincia Batangas.

Cutremure au loc zilnic în Filipine, care se afla pe „centura de foc” a Pacificului, o zonă cu intensă activitate seismică şi vulcanică.

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade in regiunea Insulei Macquarie (Sudul Oceanului Indian)

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,3 grade, s-a produs in ziua de miercuri, 11 octombrie, in regiunea Insulei Macquarie din Sudul Oceanului Indian.

Cutremur puternic la graniţa dintre Polonia şi Slovacia. A fost simţit şi în România

Seismul a avut loc la ora 20h05min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la Vest de Insula Macquarie din Sudul Oceanului Indian.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,3 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Val de cutremure, vineri dimineaţa, in Romania. INFP anunţa activitate seismică importantă în România

Două cutremure s-au produs, vineri dimineață, în țara noastră. Potrivit INFP, un prim seism s-a produs la ora 2:02, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Cutremurul, cu o magnitudine de 2,4, s-a produs la o adâncime de 134,8 km, în apropierea următoarelor oraşe: 46km V de Focsani, 57km N de Buzau, 67km E de Sfantu-Gheorghe, 76km E de Brasov, 89km NE de Ploiesti.

Al doilea cutremur s-a produs în Oltenia, jud. Gorj, la ora 2:32. Potrivit aceleiași surse, cutremurul, tot de 2,4, s-a produs la o ad
ncime de 16,5 km, în apropierea următoarelor oraşe: 14km NV de Targu Jiu, 68km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 85km S de Deva, 95km V de Ramnicu Valcea.