Cutremur puternic la graniţa dintre Polonia şi Slovacia. A fost simţit şi în România

Este vorba despre un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5.4, produs la adâncimea de 30 km., potrivit INFP.

10 oct. 2023, 00:25
Cutremur puternic la graniţa dintre Polonia şi Slovacia. A fost simţit şi în România

Cutremur în Europa, aproape de România. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs luni, la 21:23:11 (ora locală a României).

Cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul din Vrancea

Este vorba despre un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5.4, produs la adâncimea de 30 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 35km E de Presov, 50km NE de Kosice, 64km NV de Uzhgorod, 97km SE de Nowy Sacz, 99km NV de Mukacheve. Mişcările scoarţei terestre s-au simţit în nord-vestul României, susţin unii locuitori din zona menţionată.

Cutremur cu magnitudine 3.1, luni dimineaţă, în Romania. Seismul a avut loc la adâncimea de 121,6 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 57 km vest de Focşani, 57 km sud-est de Sfântu Gheorghe, 62 km nord-vest de Buzău, 65 km est de Braşov şi 83 km nord-est de Ploieşti, potrivit INFP.

Cutremur devastator. Peste 2.400 de persoane şi-au pierdut viaţa VIDEO

Bilanţul cutremurelor puternice din vestul Afganistanului este estimat la 2.000 de morţi, a declarat un lider taliban de rang înalt, adăugând că numărul acestora ar putea creşte şi mai mult în urma unuia dintre cele mai mortale cutremure care au lovit ţara în ultimele două decenii.

Suhail Shaheen, purtătorul de cuvânt al talibanilor stabilit în Qatar, a declarat pentru Al Jazeera că multe persoane sunt date dispărute şi că operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare pentru a găsi oamenii prinşi în dărâmături în urma cutremurului cu magnitudinea 6,3 din provincia Herat.