Cutremur cu magnitudinea 6.1 în regiunea Insulelor Sandwich de Sud

Lumea a fost zguduită de mai multe cutremure miercuri seară. cel mai semnificativ a fost anunţat de seismologii americani în Oceanul Atlantic.

02 nov. 2022, 23:17
Cutremur cu magnitudinea 6.1 în regiunea Insulelor Sandwich de Sud

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs, miercuri, în regiunea Insulelor Sandwich de Sud, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), transmite agenţia Xinhua.

Seismul s-a produs în zona Insulelor Sandwich de Sud, teritoriu britanic de peste mări situat în Oceanul Atlantic de Sud, la ora 14:17 GMT, potrivit USGS.

A fost cutremur în România, duminică dimineţă! Ce magnitudine a avut seismul
Epicentrul a fost situat la o adâncime de 10 kilometri. Acesta este cel de-al doilea cutremur puternic care s-a produs în  în regiunea Insulelor Sandwich de Sud într-o săptămână.  Cutremur cu magnitudinea 6,1 în regiunea Insulelor Sandwich de Sud

Cutremur major şi în Italia

Un cutremur moderat, cu magnitudinea mb 5,1 (magnitudinea locala 5,1, magnitudinea moment 5,5), s-a produs in ziua de luni, 31 octombrie, in Sudul Italiei, regiunea Calabria.

Seismul a avut loc la ora 21h42min UTC (ora locala 22h42min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Institutul National de Geofizica si Vulcanologie (Italia), epicentrul seismului a fost localizat in apropierea zonei de coasta a provinciei Cosenza (regiunea Calabria). Cutremurul s-a produs la adancimea de 269 km si a avut magntudinea mb 5,1 (magnitudinea locala 5,1, magnitudinea 5,5 pe scara bazata pe moment seismic).

13 cutremure într-o singură zi. Cel mai sever a avut magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter
Miscarea seismica a fost resimtita pe arie larga in Italia, dar si in Albania si in alte zone din partea vestica a Peninsulei Balcanice. In Italia, cutremurul a fost resimtit mai intens in provincia Cosenza; miscarea seismica a mai fost resimtita la Messina dar chiar si in capitala Roma (cu intensitate mica). Nu au fost inregistrate pagube, datorita adancimii mari a focarului.