Cutremur cu magnitudinea de 5,3, resimțit la Timișoara și Arad

Un cutremur puternic a avut loc, marți seara, în Arad. Seismul s-a resimțit și în Timișoara și Cluj.

06 iun. 2023, 20:59
Cutremur cu magnitudinea de 5,3, resimțit la Timișoara și Arad

Cutremur puternic resimțit în Arad și Timișoara. Magnitudinea cutremurului a fost revizuită la 5,3 de Institutul de Fizica Pământului, după ce inițial a fost anunțată o magnitudine de 5,2.

Cutremur cu magnitudinea de 5,3, resimțit la Timișoara și Arad

Seismul a avut loc la ora 20:26:52 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, ARAD, și a avut magnitudinea 5.3.

Citește și Cutremur după cutremur în România! Patru seisme au avut loc miercuri în zone diferite

Cutremurul semnificativ s-a produs la adâncimea de 15km, în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timișoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged.

„În urmă cu puțin timp, în Banat, județul Arad, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,2 pe Richter, la o adâncime de 15 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.  Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Citește și Cutremur cu magnitudine 5.5, la mică adâncime, clădirile înalte l-au resimţit din plin

În Arad, au fost primite mai multe solicitări, la 112, după ce elemente de construcție s-au desprins de pe clădiri și au căzut pe stradă.

Cel mai semnificativ cutremur de anul acesta s-a produs în zona Olteniei în 14 februarie şi a avut o intensitate de 5,7 pe Richter, fiind urmat de sute de replici.