Cutremur cu magnitudinea de 6,1, în Turcia şi Grecia. Mai multe persoane au fost rănite

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,1 s-a produs, duminică, în sud-vestul Turciei, anunţă postul de televiziune NTV, citat de AFP. În Grecia, seismul a zguduit insula Rhodos, fiind înregistrat cu o magnitudine de 5,8 pe Richter.

RomaniaTV.net
10 iun. 2012, 13:47
Cutremur cu magnitudinea de 6,1, în Turcia şi Grecia. Mai multe persoane au fost rănite

Cutremurul a avut loc la ora 15.44 (15.44, ora României) în apropierea staţiunii estivale Oludeniz, în provincia Mugla.

Conform USGS, seismul a avut o magnitudine de 5,8, iar epicentrul a fost în Marea Egee, la 60 de kilometri est de Rhodos (Grecia), la 100 de kilometri de sud-est de Mugla (Turcia) şi la 150 de kilometri sud de Denizli (Turcia).

Mai multe persoane au fost rănite în urma seismului, relatează agenţia Anatolia, citată de AFP.

Primarul oraşului Ölüdeniz, Keramettin Yilmaz, a anunţat că în localitatea sa nu s-au înregistrat victime, dar sunt daune materiale.

Un oficial al Direcţiei pentru Sănătate din provincia Mugla, Cihan Teklin, a declarat că şase-şapte persoane au fost rănite. „Conform informaţiilor pe care le avem de la spitale, au fost internate şase-şapte persoane. Este vorba de oameni care au sărit pe geamuri în momentul seismului”, a spus Teklin.

În Rhodos, nu au existat victime şi nici pagube materiale.

Vineri, un alt seism de 5,1 a zguduit vestul ţării.  Turcia şi Grecia sunt regiune active din punct de vedere seismic, existând des cutremure.