Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în Peru

Peru, care se află pe Cercul de Foc al Pacificului, se confruntă în fiecare an cu aproximativ 100 de cutremure perceptibile de către om. 

30 iul. 2021, 22:52
Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în Peru

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter a zguduit vineri coasta de nord a Peru, fără a provoca victime sau pagube, au anunţat autorităţile, conform France Presse.

Replici violente după cel mai mare CUTREMUR din acest an. Alertă seismologică
Seismul a fost înregistrat la ora 12:10 p.m. (17:10 GMT), iar epicentrul său a fost localizat la 12 kilometri vest de oraşul Sullana, nu departe de graniţa cu Ecuadorul, la o adâncime de 36 km, potrivit Institutului Naţional de Geofizică.

Direcţia de hidrografie şi navigaţie a Marinei Militare a exclus orice risc de tsunami, iar Protecţia Civilă nu a comunicat până în prezent niciun deces sau cazuri de persoane rănite.

Cutremur cu magnitudine 5.5. Seismul s-a produs la adâncime de doar 10 km
Autorităţile competente evaluează posibilele pagube în zonele cele mai afectate, a precizat Protecţia Civilă într-un comunicat.

Peru, care se află pe Cercul de Foc al Pacificului, se confruntă în fiecare an cu aproximativ 100 de cutremure perceptibile de către om.

Un cutremur de magnitudinea 6,2 a avur loc şi în largul Insulei Sulawesi, în Indonezia, anunţă institutul american de geofizică USGS, însă fără să declanşeze o alertă de tsunami, relatează AFP.

Cutremurul a fost resimţit în oraşul Palu, la aproximativ 200 de kilometri de epicentru.

Cutremure şi erupţii vulcanice sunt frecvente în Indonezia, situată pe Centura de Foc a Pacificului, un arc vulcanic situat în jurul bazinului Pacificului, care se întinde, de partea asiatică, din Japonia şi până către Asia de Sud-Est.

În ianuarie, peste 100 de persane au murit pe Insula Sulawesi, iar alte mii au rămas fără case în urma altui cutremur de magnitudinea 6,2.

Oraşul de coastă Mamuju, capitala provincei Sulawesi de Vest, a fost devastat atunci. Acest cutremur a provocat panică în rândul locuitorilor din vestul insulei, devastată în 2018 de un cutremur foarte puternic, urmat de un tsunami, soldat cy 4.300 de morţi.