Cutremur cu magnitudinea de 6,4 pe Richter în sudul Japoniei

Epicentrul cutremurului a fost Canalul Bungo, o strâmtoare care separă insulele japoneze Kyushu şi Shikoku. Potrivit USGS, epicentrul a fost localizat la 17 km vest-sud-vest de Uwajima, un oraş cu circa 70.000 de locuitori din prefectura Ehime.

17 apr. 2024, 20:17
Cutremur cu magnitudinea de 6,4 pe Richter în sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunţat Agenţia Meteorologică Japoneză, citată de Reuters.

Epicentrul cutremurului a fost Canalul Bungo, o strâmtoare care separă insulele japoneze Kyushu şi Shikoku, a precizat agenţia.

Nu a fost emisă nicio alertă de tsunami. Ehime şi Kochi au fost lovite de cutremurul cu o intensitate de 6 pe scara japoneză de 1-7, a precizat JMA.

Al doilea cutremur produs la Brăila în nici 24 de ore. În ce oraşe s-a simţit

Până în prezent nu au fost raportate pagube majore, potrivit presei locale. Centrala nucleară Ikata din prefectura Ehime, unde funcţionează un reactor, nu a raportat nicio neregulă, a declarat operatorul Shikoku Electric Power, potrivit postului public de televiziune NHK.

Cutremurele sunt frecvente în Japonia, una dintre cele mai active zone seismice din lume. Japonia este responsabilă pentru aproximativ o cincime din cutremurele de magnitudine 6 sau mai mare din lume.

Carmen Harra, predicții sumbre pentru România: ”Este un an plin de cutremure și metaforic vorbind, în sensul de schimbări uriașe”

La 11 martie 2011, coasta de nord-est a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Japonia, şi de un tsunami masiv. Aceste evenimente au declanşat cea mai gravă criză nucleară din lume, de la Cernobîl, care a fost cu un sfert de secol mai devreme.