Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în sudul Iranului: Cel puţin 30 de persoane au murit

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,1 s-a produs marţi în sudul Iranului, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). Cel puţin 30 de persoane au murit în urma seismului.

RomaniaTV.net
09 apr. 2013, 12:48
Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în sudul Iranului: Cel puţin 30 de persoane au murit

UPDATE 19:18: Potrivit ultimelor informaţii, cel puţin 30 de oameni au murit în urma seismului, iar 800 sunt răniţi. Un sat a fost distrus în totalitate.

Seismul a avut loc la ora locală 16.22 (14.52, ora României), la adâncimea de zece kilometri.

Epicentrul a fost la aproximativ 40 de kilometri nord de litoralul Golfului Persic, la 89 de kilometri sud-est de oraşul iranian Bandar Bushehr, la 92 de kilometri sud-est de Borazjan, la 103 kilometri sud-vest de Firuzabad şi la 124 de kilometri sud de Kazerun.

Anterior, Reuters a transmis, citând Institutul american de geofizică (USGS), că un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs la ora 11.52 GMT, la o adâncime de 10 km, informează Agerpres.

Compania rusă care a construit centrala nucleară aflată la 18 km sud de Bushehr a afirmat că seismul a fost resimţit la faţa locului, însă operaţiunile de la centrală nu au fost afectate.

‘Cutremurul nu a afectat în niciun fel situaţia normală a reactorului. Angajaţii continuă să lucreze în regim normal, iar nivelurile de radiaţie se află în limitele normale’, a declarat un oficial al Atomstroyexport pentru agenţia rusă de presă RIA Novosti, reluată de Reuters.

Potrivit Xinhua, două replici cu magnitudinea 5,3 şi, respectiv, 4,4 au zguduit oraşul Kaki.