DEZASTRUL continuă în Pakistan. Încă un cutremur PUTERNIC s-a produs sâmbătă făcând 12 MORŢI

Un seism cu magnitudinea 6,8 s-a produs sâmbără dimineaţă în Pakistan. Cutremurul de sâmbătă urmează devastatorului seism produs marţi, care s-a soldat cu aproximativ 550 de morţi.

RomaniaTV.net
28 sept. 2013, 08:24
DEZASTRUL continuă în Pakistan. Încă un cutremur PUTERNIC s-a produs sâmbătă făcând 12 MORŢI

Cutemurul de pământ s-a produs în aceeaşi zonă care a fost afectată marţi de un cutremur devastator, de 7,8 pe Richter, ce a lăsat în urmă peste 500 de morţi, potrivit România TV. Seismul de sâmbătă a avut o magnitudine de 6,8 pe Richter.

Cel puţin 12 persoane au murit în cutremurul cu magnitudinea de 6,8 care a avut loc sâmbătă în provincia pakistaneză Balucistan (sud-vest), a anunţat un oficial pakistanez, Abdul Latif Kakar, şeful Agenţiei provinciale însărcinate cu gestionarea catastrofelor, citat de AFP.

Acest nou cutremur s-a produs la 14 kilometri adâncime, la aproximativ 100 de kilometri nord-est de districtul Awaran, la ora locală 12.34 (10.34, ora României), potrivit Institutului american de geofizică USGS.

„Nu este vorba despre o replică, ci despre un nou seism”, a precizat pentru postul GEO Zahid Rafi, directorul Centrului naţional pakistanez de supraveghere seismică.