Cutremur de 7 grade în Ecuador. Mesajul centrului SUA de avertizare de tsunami

Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs sâmbătă, 18 martie, în largul coastelor Ecuadorului, la o adâncime de 44 de kilometri (29,12 kilometri de Balao, în provincia Guayas), a transmis Institutul de Geofizică al Școlii Politehnice Naționale din Quito.

18 mart. 2023, 22:11
Cutremur de 7 grade în Ecuador. Mesajul centrului SUA de avertizare de tsunami

Seismul din Ecuador a survenit la ora locală 12.11 (17.11 GMT) şi a avut o magnitudine de 6,5 pe scara Richter, potrivit Institutului de geofizică de la Quito, citat de EFE, care a comunicat inițial că nu există informaţii privind producerea de victime sau pagube materiale.

Ulterior, în orașul Cuenca a fost raportată prăbușirea unei clădiri, care a căzut peste un vehicul în care se aflau trei persoane. Froilán Salinas, directorul Consiliului local de Securitate, a confirmat că o persoană a murit.

Ultimele informații susțin că deja sunt înregistrate patru victime.

În Guayaquil, oamenii care se aflau în centrele comerciale au ieșit în stradă. Mai multe cartiere ale orașului au rămas fără electricitate după puternicul seism, relatează El Universo. Cutremurul a fot resimțit puternic în provinciile El Oro și Los Ríos, mai puțin în capitala Quito.

Citește și: Donald Trump, primul mesaj pe Facebook şi YouTube de când a fost interzis acum doi ani. Fostul preşedinte american candidează pentru al doilea mandat în 2024

Au fost raportate crăpături și la Muzeul Pumapungo, Casa de Chaguarchimbana și Casa Márquez.

Cutremurul a fost resimţit atât în sudul Ecuadorului, cât şi în nordul statului Peru şi a fost urmat de un altul cu magnitudinea 4,8.

Centrul SUA de avertizare în caz de tsunami a indicat că nu există ameninţare de tsunami.

Citește și: Karl Nehammer vrea un zid la granița UE după modelul Donald Trump. „Avem nevoie de bariere eficiente”