Cutremur de magnitudine 7,1 în California. Este cel de-al doilea după o zi de la altul puternic produs în acest stat

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunţă Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

RomaniaTV.net
06 iul. 2019, 05:16
Cutremur de magnitudine 7,1 în California. Este cel de-al doilea după o zi de la altul puternic produs în acest stat

Cutremurul a avut loc vineri, la ora locală 20.19 (06.19, sâmbătă, ora României), în zona Văii Searles, în apropierea orașului Ridgecrest din statul american California, la o zi după un cutremur de 6,4 grade tot în această zonă.

Epicentrul cutremurului a fost la 17 kilometri de orașul Ridgecrest, la 138 de kilometri de Bakersfield și la 202 kilometri de Los Angeles, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), care a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri.

Seismul a fost resimțit până la Las Vegas, cât și în nordul Mexicului, informează agenția The Associated Press. În centrul oraşului Los Angeles, cutremurul s-a resimţit mai puternic decât cel de o zi înainte.

S-au raportat incendii şi mai multe persoane rănite în Ridgecrest – la aproximativ 150 de kilometri de Los Angeles. Un centru de operaţii de urgenţă este înfiinţat în Bakersfield, a spus purtătorul de cuvânt al judeţului Kern, Megan Person, pentru CNN.

Unităţile de siguranţă publică se deplasează în întreg oraşul „pentru a asigura siguranţa şi a inspecta infrastructura”, a spus Eric Garcetti, primarul oraşului Los Angeles.

Seismologii nu exclud că ar putea fi mai multe cutremure.

Un cutremur de magnitudinea 6,4 a avut loc joi în regiunea California de Sud, la aproximativ 240 de kilometri de Los Angeles. Seismul a avut cel puţin patru replici importante, cu magnitudini de 4,7, 3,5, 3,8 şi 4,2.