Cutremur în Nepal: Peste jumătate din populaţia Văii Kathmandu a plecat din zonă

CUTREMUR ÎN NEPAL. Peste jumătate (56 %) din populația Văii Kathmandu, 1,4 milioane din totalul de 2,5 milioane de locuitori, a abandonat această regiune în urma devastatorului cutremur cu magnitudine 7,8 înregistrat în 25 aprilie în Nepal și a numeroaselor sale replici, informează EFE luni, menționând că fenomenul continuă, sute de persoane părăsind zilnic zona respectivă.

18 mai 2015, 17:55
Cutremur în Nepal: Peste jumătate din populaţia Văii Kathmandu a plecat din zonă

CUTREMUR ÎN NEPAL. Guvernul de la Kathmandu estimează că un milion de oameni au plecat de acolo în prima săptămână de după seism, iar alte 400.000 în ultimele 14 zile, a declarat o sursă de la Ministerul Infrastructurii Fizice și Transporturilor care a dorit să-și păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Radulian: România nu este afectată de cutremurul din Nepal produs marţi

Mașinile de transport public ies din Kathmandu încărcate până la refuz și se întorc în oraș cu un grad de ocupare de numai 40-50 % la peste trei săptămâni la seismul soldat cu aproximativ 8.604 de morți și 16.808 răniți, conform celui mai recent bilanț comunicat de Ministerul de Interne din Nepal. Numărul total al caselor distruse este de 488.789, situație în care se află și 761 de clădiri guvernamentale.

Mulți locuitori care au rămas în capitală continuă să stea în tabere amenajate în spații publice deschise, iar cei care s-au întors la casele lor obișnuiesc să doarmă noaptea la parter sau la primul etaj.

Teama de noi replici este foarte mare, mai ales pentru că mai mulți astrologi au avertizat că vor fi noi cutremure până în 20 mai, iar predicțiile lor sunt luate în serios de mulți nepalezi.

Citeşte şi Armata nepaleză a găsit epava elicopterului militar american dispărut. Nu există supravieţuitori