CUTREMUR în România cu magnitudine 4 la doar un kilometru adâncime UPDATE

INFP anunţă un cutremur de suprafaţă în judeţul Sălaj.

RomaniaTV.net
01 mai 2019, 05:50
CUTREMUR în România cu magnitudine 4 la doar un kilometru adâncime UPDATE

UPDATE: Echipaje de pompieri au fost trimise în recunoaştere, miercuri dimineaţa, după producerea unui seism în judeţul Sălaj, nefiind semnalate victime sau pagube până la acest moment, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„În urmă cu puţin timp, în zona Crişana, din judeţul Sălaj (la 3 km de Zalău), s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter, la o adâncime de 10 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.Pentru evaluarea situaţiei, au fost trimise in recunoaştere echipaje de pompieri”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a IGSU.


UPDATE: CUTREMUR revizuit la  magnitudine 4 şi doar un kilometru adâncime

Un cutremur cu magnitudinea 4.2 pe scara Richter a avut loc, în urmă cu putin timp, în județul Sălaj.

Seismul s-a înregistrat la ora 9.00, la o adâncime de 10 kilometri. Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunţă că, miercuri, s-a produs în Crişana, judetul Sălaj un cutremur cu magnitudinea 4.2 pe scara Richter. 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Zalău (2km), Jibou (24km), Cehu Silvaniei (26km), Şimleu Silvaniei (28km), Huedin (34km).

Două cutremure s-au produs luni noaptea, în Neamţ şi Vrancea, la un interval de câteva secunde, conform Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Primul cutremur s-a produs în Neamţ, la ora 1:14:29, la o adâncime de 200 de kilometri, având o magnitudine de 3,5.

Cel de-al doilea a avut loc în Vrancea, la ora 1:14:46, la o adâncime de 80 de kilometri. Acesta a avut o magnitudine de 3,3.