România s-a cutremurat din nou. Ce spune Mărmureanu despre marele CUTREMUR care va lovi Vrancea

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite că seismul din judetul Vrancea a avut magnitudinea 2.6 pe scara Richter.

RomaniaTV.net
06 oct. 2019, 14:29
România s-a cutremurat din nou. Ce spune Mărmureanu despre marele CUTREMUR care va lovi Vrancea

Un cutremur de adâncime s-a produs duminică noaptea în zona seismică Vrancea, anunță Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul cu magnitudinea de 2,6 grade pe scara Richter s-a produs duminică, în zona seismică Vrancea, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 103 kilometri.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Odobeşti (28 km), Panciu (31 km), Focşani (42 km), Oneşti (42 km), Mărăşeşti (44 km). Seismul s-a produs la ora 3.13, la adâncimea de 103 kilometri şi a avut magnitudinea de 2,6 grade pe scara Richter.

Două cutremure au avut loc și în noaptea de 3 octombrie în regiunea seismică Vrancea.

Alte două seisme s-au produs în primele două zile din octombrie, cel mai semnificativ cu magnitudinea de 3,6 pe Richter.

Cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an, cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter, s-a produs pe 3 septembrie, în Vrancea.

Potrivit unor date statistice, seismologul Gheorghe Mărmureanu susţine că nu ne putem aştepta la un cutremur mare în România până în 2040.

„Discutăm de cutremur mare din 2040. Ce rost mai au aceste nimicuri? Am observat că există cutremure la 37 – 38 de ani, altele sunt la 65, altele la 100 de ani. Ciclul nou care a început în 1940, a fost acum 37, ar trebui să fie ori 64, că 38 a trecut, 64, 65. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, Dobrogea ceva către Kiev”, a spus Gheorghe Mărmureanu.