Cutremur la frontiera dintre două state provocat de o „posibilă explozie”

Un cutremur - cauzat de o ”posibilă explozie” - a fost înregistrat luni, la frontiera între China şi Coreea de Nord, la mai puţin de o oră după anunţarea unei vizite oficiale a preşedintelui chinez Xi Jinping în această ţară izolată, prevăzută joi, potrivit autorităţilor chineze, relatează AFP.

17 iun. 2019, 14:09
Cutremur la frontiera dintre două state provocat de o „posibilă explozie”

Un cutremur slab, de magnitudinea 1,3, s-a produs luni la frontiera dintre China şi Coreea de Nord, cauzat de o ”posibilă explozie”

Potrivit serviciilor chineze de seismologie, un cutremur de magnitudinea 1,3 a avut loc la ora locală 19.38 (12.39, ora României), în satul chinez Hunchun, situat la frontiera cu Coreea de Nord.

Această regiune a fost afectată, în septembrie 2017, de un test nuclear al regimului de la Phenian.

În septembrie 2017, un seism de magnitudinea 6,3 – imputat unui test nuclear în Coreea de Nord – a fost resimţit în regiuni de la frontiera de nord-est a Chinei, pitrivit news.ro.

Instalaţia subterană Punggye-ri – situată în apropiere de China – a fost teatrul a şase teste nucleare efectuate de către Phenian.

Citeşte şi PSD nu a obţinut nici măcar un vot în Coreea de Nord. De asemenea, partidul a fost zdrobit în Rusia şi China

Înconjurată de vârfuri ascuţite, instalaţia, săpată adânc într-un munte de granit cu o altitudine de 2.000 de metri, este reputat ca ideală să reziste forţelor dezlănţuite de explozii nucleare.

Existenţa instalaţiei a fost dezvăluită în 2006, potrivit news.ro.

Kim Jong Un s-a angajat să distrugă instalaţia de la Punggye-ri, anul trecut, într-un gest prezentat ca fiind de bunăvoinţă, înaintea unui summit istoric între preşedintele american Donald Trump şi dictatorul nord-coreean, la 12 iunie 2018, la Singapore.

Jurnalişti străini au fost invitaţi să asiste, cu câteva săptămâni înaintea summitului, la distrugerea acestei instalaţii.